Bisons onnistui ryöväämään ensimmäisen vierasvoittonsa, ja toisen voittonsa, VTB-liigassa maanantaina. Samaralaiselta Krasnyje Kryljalta katkaistiin siivet murskaavasti 27 pisteellä.

Bisons tuli otteluun huomattavasti kotijoukkuetta terävämmin. Korisliigassa kartutettu itseluottamus näkyi kentällä hyvänä suoritusvarmuutena.

Viimeisessä erässä oli yksi mies ylitse muiden. Roope Ahonen (21/3s) päätti panna pisteen Kryljan illalle ja tempaisi neljänneksen alussa kaksi kolmosta kasvattaen eron yli 20 pisteen. Hän ei siihen lopettanut vaan pussitti viimeisellä kympillä peräti 18 pistettä, kaikki bonuskaaren takaa. Huikean illan kruunasi Matti Nuutisen kakkonen summerin soidessa.

– Roope on sellainen kaveri, joka pystyy säkittämään kuusi, seitsemänkin kolmosta putkeen hyvänä päivänä. Tuollainen antaa itseluottamusta, päävalmentaja Greg Gibson kehui suojattiaan Bisonsin sivuilla.

– Kun pelaa 40 minuuttia kovaa, hyviä asioita tapahtuu. Saamme levyjä ja irtopalloja ja ohiheitoilta näyttävätkin heitot uppoavat, Joonas Iisalo iloitsi.

Valmennusjohdon kehut eivät tähän loppuneet. Gibson korosti jälleen koko joukkueen merkitystä.

– Tarvitsemme kaikkien pelaajiemme panosta niin Korisliigassa kuin VTB:ssä.

Sekä Iisalo että Gibson nostivat yhden tilastofaktan esille. Bisons jakoi peräti 25 korisyöttöä, mutta menetti vain seitsemän kertaa.

– Ihan huikea suhde. Se kertoo pallon, ja pallottomien pelaajien, hyvästä liikkeestä hyökkäyspäässä, Iisalo analysoi.

– Viimeisissä peleissä menetyksemme ovat olleet vähäisiä. Se kertoo, että pelimme toimii, Gibson kertoi.

Kumpikin valmentaja oli sitä mieltä, että Bisons alkaa vihdoin osoittaa sellaisia merkkejä, joita on odotettu alkukauden.

– Alamme löytää puolustuksemme ja identiteettimme. Kun tuli 4–0 ja 5–0 –runeja, meidän pakettimme pysyi kasassa, Iisalo riemuitsi.

– Krylja on VTB:n johtava hyökkäyslevyjoukkue. Onnistuimme hyvin sitä vastaan (Isännille kirjattiin vain kahdeksan hyökkäyslevypalloa, yhtä paljon kuin Biisoneille, toim. huom.), Gibson kertoi.

Bisons jahtaa seuraavan kerran voittoa VTB-liigassa 20.12., kun se kohtaa Lokomotivin. Ottelun on nähtävissä suorana lähetyksenä täältä.