Bosnia-Hertsegovinan maajoukkueen ja Denver Nuggetsin Jusuf Nurkicia ei näillä näkymin nähdä Susijengin kiusana ensi kesän EM-kisoissa.

20-vuotias superlupaus on katkaissut välinsä maansa koripallojohtoon ja samalla maajoukkueeseen. Bosnia-Hertsegovinan koripalloliiton pääsihteeri Harun Mahmutovic oli kirjoittanut Facebookiin avautumiskirjeen (bosniaksi) Nurkicin agentin Enes Trnovcevicia kohtaan, jonka hän päätti sanoihin ”Painu v******n!” Mahmutovic syytti kirjoituksessa Trnovcevicia muun muassa viemästä pelaajiaan pois Bosnia-Hertsegovinan maajoukkueen käytöstä. Hänen pelaajistaan muun muassa bosnialaislähtöiset Mirza Begic ja Alen Omic edustavat tällä hetkellä Sloveniaa.

Nurkic jätti kesällä EM-karsinnat kesken loukkaantumisen takia. Hän käväisi Denverissä tutkimuksissa, mutta ei koskaan palannut enää maajoukkueen käyttöön. Mahmutovic toi kirjoituksessaan varsin selkeästi esille oman näkemyksensä asiasta, joka ei ollut Nurkicin tai Trnovcevicin kannalta kovinkaan positiivinen.

Nurkic on ilmoittanut Avaz-lehden haastattelussa (bosniaksi), ettei ole halukas pelaamaan Bosnia-Hertsegovinalle niin kauan kuin koripalloliiton johdossa on Mahmutovicin johtama nykyjohto. Mahmutovic piti keskiviikkoaamuna lehdistötilaisuuden, jossa hän valaisi syytöksiään, mutta toivotti samaan hengenvetoon Nurkicin tervetulleeksi maajoukkueeseen. Mikäli osapuolet eivät pääse asiassa sopuun, Nurkicia ei nähtäne kisoissa ensi syksynä.