Suomen Koripalloliitto käynnisti keskiviikkona klo 10 Lippupalvelussa Susijengin Follow Your Team –lippupakettien myynnin ensi kesän EM-kisoihin ja alkuiltapäivästä liput oli myyty loppuun. Kuvio tuli tutuksi viime keväänä, jolloin suomalaisfaneille kohdennetut liput menivät aina, kun niitä myyntiin vapautui.

Koripalloliitto tekee voitavansa saadakseen suomalaisfaneille lisää Follow Your Team –lippuja, joita Suomeen saatiin ensivaiheessakin välitettäväksi kaikkiaan tuhansia. Lisälippujen saanti tarkoittaa kuitenkin lisäneuvotteluita EM-kisaisäntä Ranskan kanssa. Samalla Koripalloliitto muistuttaa, että Montpellierin lipputilannetta hankaloittaa suomalaisittain isäntämaa Ranskaan kohdistuva paikallinen mielenkiinto, jolta vältyttiin Bilbaossa isäntä-Espanjan pelatessa alkulohkopelinsä muualla. Montpellier Arenalle mahtuu vajaat 10.000 katsojaa.

Ilman lippuja Susijengi-fanien ei tarvitse jäädä FYT-lippujen loppumisesta huolimatta – ainakaan toistaiseksi. Suomeen myyntiin saaduista lipuista osa on kotimaisten matkatoimistojen käytössä, jotka tarjoavat lippuja osana matkapakettejaan.

Myös lipuitta jääneet ns. omatoimimatkailijat voivat varmistaa EM-kisalippunsa välittömästi, sillä EM-kisojen virallisella lipunmyyntisivustolla, osoitteessa http://www.billetterie-basketeuro2015.com/uk/, on myynnissä Montpellierin Venue Pass –lippupaketti. Venue Pass sisältää liput kaikkiin Montpellierissä pelattaviin otteluihin. Keskiviikkona alkuiltapäivästä saatavilla oli vielä lippupaketteja kaikista lippukategorioista (232-840 €).

Montpellierin Venue Pass –lippupaketin ohella EM-kisojen virallisella lipunmyyntisivustolla on käynnissä Lillessä – valtavalla 27.000 katsojaa vetävällä Pierre Mauroy Stadiumilla – pelattavien EM-pudotuspelien ensimmäisen lippupaketin myynti. Ostettavissa on 12.-13.9.2015 pelattavien neljännesvälierien pääsyliput. Muut pudotuspelien lippupaketit tulevat myyntiin helmikuussa 2015.

EM-kisojen alkulohkot pelataan 5.-10.9.2015. Välimeren rannikolla Montpellierissä pelattavassa EM-kisojen A-lohkossa pelaavat Suomen ja isäntämaa Ranskan lisäksi Bosnia-Hertsegovina, Israel, Puola ja Venäjä. Pudotuspelit pelataan Lillessä 12.-20.9.2015.