Boston Celtics ja Dallas Mavericks tekivät viime yönä NBA:n ison kaupan viime yönä, kun Bostonin ykköspelaaja Rajon Rondo siirtyy pelaamaan Dallasiin.

Kahdeksatta kauttaan NBA:ssa pelaava Rondo on pelannut koko tähänastisen NBA-uransa Bostonissa, mutta lähtee nyt Dallasiin. Samassa kaupassa liikkui Dallasin suuntaan myös sentteri Dwight Powell. Toiseen suuntaan matkasi sentteri Brandan Wright, laituri Jae Crowder, takamies Jameer Nelson sekä ensi kesän ensimmäisen kierroksen varausoikeus sekä vuoden 2016 toisen kierroksen varausoikeus.

Dallas saa Rondosta kovan luokan pelimiehen, sillä hänet on valittu neljästä All Stars-otteluun ja lisäksi hänet on nimetty neljästä NBA:n parhaiden puolustajien joukkueeseen. Hän on urallaan pelannut 527 runkosarjanottelua pistekeskiarvolla 11 ja antanut 8,5 syöttöä, ottanut 4,7 levypalloa ja napannut 1,9 riistoa. Pudotuspelitilastot ovat jopa kovemmat, sillä 92 pudotuspeliottelussa hän on merkkauttanut keskimäärin 14,5 pistettä, 9,2 syöttöä, 6 levypalloa ja 2 riistoa ottelua kohden. Tällä hetkellä hän pitää NBA:n syöttötilaston ykköspaikkaa hallussaan 10,8 syötöllä.