Bisons nappasi juuri ennen joulua kova päänahan, kun se kaatoi Euroopan huippujoukkueisiin lukeutuvan Lokomotiv Kubanin. Himkin Petteri Koposeltakaan ei Bisonsin hieno voitto jäänyt huomaamatta.

Lokomotiv Kuban voitti pari kautta sitten Eurocupin ja on Koposen listoilla aivan Euroopan parhaimpia joukkueita.

– Kyllä se oli tosi kova voitto. Suomessa ei ehkä ymmärretä täysin kuinka kova voitto se oli ja sääli, ettei pelissä ollut enempää väkeä eikä voitto saanut enempää huomiota. Se oli vähän sama asia, kuin jos HJK olisi voittanut yhden Euroopan top 15-joukkueista. Itse lasken Kubanin Euroopan yhdeksi top 15 joukkueesta ja rosterinsa perusteella se on top 10:ssä, Koponen pohtii SuomiKoris-sivustolle.

Voitto oli Bisonsille VTB-liigassa toinen peräkkäinen ja hiljalleen loimaalaiset ovat pääsemässä VTB:n vauhtiin mukaan.

– Nyt alkaa näyttää jo paremmalta ja Bisons on löytänyt pelinsä. He ovat parantaneet ja näyttäneet kuuluvansa tähän sarjaan. Toivottavasti yleisö löytää peleihin, sillä vastustajat ovat tosi kovia eikä tuollaisia joukkueita tai pelaajia näe Suomessa ihan hirveän usein, Koponen muistuttaa.

Koposen ja Bisonsin pelit jatkuvat 28.12. Koposen Himki matkustaa Jenisein vieraaksi ja Bisons kohtaa Energia Areenalla VEF Riian. Bisonsin ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä täältä.

Salttu Forsström