Kouvot kukisti kotiluolassaan Mansikka-aholla hyvässä vireessä olleen Kobrat pistein 108-74 (60-33). Kuten loppupisteistä voi päätellä, sai Kouvot pudotettua apinan selästään sopivasti ennen pidempää ottelutaukoa.

Kouvot onnistui luomaan nahkansa täydellisesti vain muutamassa päivässä. Peli-ilo näkyi pelaajien kasvoilla ottelun alusta lähtien ja muutaman onnistuneen kolmosen jälkeen myös vapautuneisuus palasi pelaajien otteisiin. Useita otteluita hukassa ollut heittopeli loksahti kohtuullisen mukavasti kohdilleen (3p 46.4%, 13/28) ja menetyksiä kertyi koko ottelussa vain kahdeksan. Kouvot voitti lisäksi levypallot selvästi (47-34) ja heiton torjuntoja kirjattiin kotijoukkueelle peräti 10.

– Peli oli lähtökohdiltaan meille vaikea. Karhu-otteluiden videoiden perusteella Lapua näytti Korisliigan top 6-joukkueelta. Valmistautuminen oli todella vaikeaa, koska Jones (Jonathan) joutui ottamaan Nenosen (Juho) matchupiksi ja Kaunisto (Ville) Carterin (Paul). Ottelussa Richardsonille (D.J.) avautui heittopaikkoja ja hän laittoi todella kovia heittoja sisään. Täytyy nostaa (Ilari) Seppälälle kuitenkin hattua Richardsonin puolustuksesta. Halusimme myös painostaa Rowlandia, koska hän oli pelannut kahdessa ensimmäisessä pelissä 39 minuuttia. Tasapainoinen esitys meidän pelaajilta, olen erittäin tyytyväinen, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kehui omiensa peliä Kouvojen sivuilla.

Kouvojen kapteeni Ville Kaunisto oli niin ikään joukkueen esitykseen tyytyväinen.

– Nuorten kaverien ja vähän vanhempienkin pelaajien luonteen lujuus testataan silloin, kun joukkueella menee huonosti. Tämä voitto oli meidän vastaus siihen. Täytyy muistaa myös se, että kun menee huonommin, niin silloin myös se kotiyleisökin punnitaan. Viime pelissä me oltiin aika runsaasti tappiolla ja kotiyleisö jaksoi silti taputtaa meille. Se on se juttu millä luodaan sellainen Kouvot-perhe ja yhteisö minkä varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Olen sanonut niin pelaajille kuin katsojille, että kun kärsivällisesti odottaa, jaksaa tsempata ja kannustaa sekä tehdä töitä, niin se palkinto tulee. Olkoon tämä nyt sitten vaikka pieni välipalkinto tässä vaiheessa. Tämä voitto oli hieno reagointi joukkueelta ja eritoten meidän nuorilta pelaajilta. Keskityttiin tänään siihen, että muistetaan kuinka hyviä ollaan ja kuinka etuoikeutettuja me ollaan, kun saadaan pelata koripalloa ammatiksemme. Sen pitäisi riittää siihen, että se tuo ilon kentälle, kun oikeasti saa työkseen kirmata pallon perässä. Me noustaan aina, ei me minnekään jäädä jumiin. Me saavutettiin tällä esityksellä samalla se, että pieni tauko tulee nyt hyvään saumaan. Jos oltaisi pelattu huonosti, niin sitä toivoisi, että seuraava peli olisi huomenna. Nyt tämä voitto tuli todella hyvään paikkaan.