KTP-Basket on tällä hetkellä Korisliigan paras joukkue, niin koti- kuin vieraskentälläkin. Hyvä vierasjoukkue on myös Namika Lahti, joka yrittää keskiviikkona päättää KTP:n viiden ottelun voittoputken. Karhuvuoreen saapuu tilastojen perusteella eri tavalla pelaava joukkue.

KTP:n aloitusviisikon Jefferson-Lehtoranta-Ulmer-Heinonen-Simms on jo todettu kuuluvan sarjan kovimpiin, mutta KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov kehuu vuolaasti myös vierailijoiden aloitusta.

– Aivan huikea viisikko, johon Kevin Tiggs on tuonut lisää atleettisuutta, ”Ponttis” toteaa KTP:n sivuilla.

Kevin Tiggs korvasi joulukuussa potkut saaneen Cameron Bennermanin ja on pelannut toistaiseksi neljä ottelua. 196-senttinen laituri omaa kokemusta jopa Ranskan ProA:sta ja toistaiseksi Korisliigan keskiarvoksi on syntynyt 15,8 pistettä. Joukkueen tehokkaimpana on häärinyt kuitenkin 206-senttinen Ryan Wright (17,9/9,9), joka tuotti KTP:lle eniten päänvaivaa myös kauden aiemmassa kohtaamisessa (8.11 Lahti-KTP 74-81). Mirolybov onkin seurannut tiiviisti videoilta tehokaksikon otteita.

– Tiggs on erittäin monipuolinen pelaaja. Tykkää viedä pienemmän puolustajansa korin alle ja pystyy niin heittämään kuin ajamaankin. Wright taas on midrange-heittäjä ja hyvä myös rollaamaan korille palloskriineistä. Niiden kanssa meillä oli viimeksi hieman vaikeuksia, Mirolybov taustoittaa.

Kolmantena amerikkalaisena häärää takamies David Gonzalves (10,4/2,5s), joka ei ainakaan kaukoheittäjänä ole vakuuttanut. Miehen taakse jää sarjan kolmostilastossa vain viisi pelaajaa (26,5%).

Mirolybovin kiinnostus kohdistuu erityisesti tutkapariin Ilkka Vuori–Vesa Mäkäläinen.

– Seuraan mielenkiinnolla molempien otteita, sillä meillä on pitkä historia aina 2000-luvun alusta lähtien. Vesa on ollut viime aikoina liekeissä varsinkin kaaren takaa ja Ilkka on tehnyt vahvan paluun vaikean loukkaantumisen jälkeen, Ponttis toteaa.

KTP on hävinnyt viimeksi marraskuun lopulla Kauhajoella ja purjehtii nyt viiden ottelun voittoputkessa. Mirolybov painottaakin joukkueensa hyvää henkeä.

– Tätä on ehkä jo toisteltu, mutta joukkueessa näkyy hyvä huumori niin peleissä, kuin harjoituksissakin. Olemme alkaneet kasvaa joukkueena ja se on ollut todella mukava huomata. Toivottavasti hyvä pelivire säilyy, Mirolybov myhäilee.