Tampereen Pyrintö suuntaa perjantaina Kotkaan ja kohtaa Steveco Areenalla sarjakärki KTP Basketin.

Sarjaa johtava KTP on voittanut 19 pelaamastaan ottelusta peräti 15 ja on kuntopuntarin piikkipaikalla 30 pisteellä neljä pistettä toisena olevaa Karhua edellä. Pyrintö puolestaan seuraa kotkalaisia kuudennelta sijalta, jossa joukkue on tasapisteissä Joensuun Katajan kanssa kymmenellä voitolla (20 pistettä).

Pyrinnön ja KTP:n kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Tampereella marraskuussa Pyrinnön 85-83 voittoon. Ilman Antero Lehtoa pelanneen kotijoukkueen parhaaksi nousi 25 pistettä heittänyt Will Harris.

Pyrinnön yhtenä murheena on ollut heikot esitykset vieraskentällä ja vierassaldolla 1/7 joukkue on Hongan jälkeen tällä hetkellä sarjan toiseksi heikoin vierasjoukkue.

– KTP on ollut koko alkukauden kiistatta sarjan paras joukkue. Se on nyt päässyt keskittymään Korisliigaan, mutta toisaalta pystyy käyttämään EuroChallenge-peleistä ammentamaansa kokemusta ja kovuutta hyödykseen. Karhuvuori on varmasti vaikein paikka pisteryöstöön tällä hetkellä, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola toteaa seuran sivuilla.

– Voittaakseen siellä pitää pystyä riisumaan Kotkan tärkeimmät vahvuudet varsinkin yksilötasolla. Menestyksen ja itseluottamuksen myötä kotkalaisten pelaaminen on muuttunut vapaampaan suuntaan ja pelaajilla on vapauksia pelata 1-1 aina tilanteen salliessa. Meidän on tiedettävä tarkkaan, mitä heittoja voimme antaa ja mitä on pystyttävä ottamaan pois. Yritämme myös hieman muutamalla pienellä kikalla sotkea kotkalaisten pelaamista. Karhuvuoressa on aina taattu tunnelma, josta toivottavasti osaamme nauttia oikealla tavalla, Poikola päättää.