Uudistunut Kouvot palasi voitokkaasti joulutauolta, sillä perjantai-illan Korisliigakierroksella Tapiolan Honka kaatui kotiluolassa Mansikka-aholla lopulta varsin selvänumeroisesti 95-73 (36-31).

Ottelu pysyi tasaisena ensimmäiset 30 minuuttia, mutta viimeisellä jaksolla Kouvot meni vääjäämättä menojaan.

Kouvojen pääkäskijä Jyri Lehtonen oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Meidän ykköspuolustus sopii täydellisesti tämän hetken Honkaan. Siinä pakotetaan (Emmanuel) Ubilla pelaamaan 1vs1 ja näin hän ei pysty luomaan muille paikkoja. Lisäksi yritetään samalla tehdä Ubillankin pelaaminen vaikeaksi. Sitä kautta otettiin myöskin (Ike) Udanohin korille rullaukset pois ja pakotettiin näin nuoret miehet tekemään kovia koreja.

– Täytyy nostaa hattua sillä tänään (Henri) Niemistö, (Villematti) Kopio ja muut pelasivat hienon matsin. Ensimmäinen puoliaika harjoiteltiin meidän kakkospuolustusta ja se oli tietoinen riski, mutta me halutaan viedä meidän pelaamista aggressiivisempaan suuntaan. Me saatiin tällä puolustuksella aiheutettua Hongalle 10 pallonmenetystä ensimmäisellä puoliajalla, mutta meille tuli siinä vielä niin paljon henkilökohtaisia virheitä, että Honka pääsi rankaisemaan niistä. Peli pysyi ensimmäisellä puoliajalla tasaisena oikeastaan kahdesta syystä. Me heitettiin kohtuullisista paikoista vain 4/20 ja tehtiin lisäksi sen verran virheitä, että Honka sai 12-16 pinnaa aikalailla helposti. Toisella puoliajalla mentiin meidän perus ykköspuolustukseen ja 10 minuuttia siihen kesti adaptoitua. Viimeisellä jaksolla Hongan tärkeimmiltä pelaajilta taisi sitten loppua bensakin, Lehtonen pohti ottelua Kouvojen sivuilla.