Vajaalukuinen Biisonilauma kärsi tappion sunnuntain VTB-vierasottelussa Pietarissa. Zenit oli vahvempi 15 pisteen erolla.

Bisons joutui haastamaan Zenitin vajaalukuisena. Eero Aaltosen kausi on paketissa loukkaantumisen vuoksi. Aaron Johnson oli merkitty kokoonpanolistaan, mutta miestä ei odotetusti vielä kentällä nähty. Isompi yllätys oli, että kapteeni Tuukka Kotti oli sairastumisen vuoksi ottelusta sivussa. Herrojen panosta olisi kaivattu sunnuntaina, mutta näille asioille ei vain mahda mitään.

– Vajaalla rosterilla on vaikeaa. Realiteetti on, että tarvitsisimme ekstraukkoja. Olimme alussa tuoreita, mutta väsymys alkoi vääjäämättä painaa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson harmitteli seuran sivuilla.

Onneksi Bisons alkaa saada miehiä sairastuvalta takaisinkin päin.

– Jos harjoituksissa ei suurempia takaiskuja tapahdu, Aaron nähtäneen jo torstain Honka-pelissä, Gibson vahvisti.

Bisonsin levypallopeli toimi kiitettävästi ensimmäisen puoliskon ajan. Loimaalaiset kaapivat 15 levypalloa, joista peräti seitsemän hyökkäyspäästä. Valitettavasti toisella puoliskolla tahti tyrehtyi ja nuo seitsemän hyökkäyslevyä jäivät lopulliseksi lukemaksi.

Myös kaukoheittopeli kulki hyvin pitkästä aikaa. Loimaalaiset säkittivät tasan puolet 18 kolkinyrityksestään. Anthony Hilliardin kolmoset upposivat peräti 83 prosentin tarkkuudella (5/6).

Tappiosta huolimatta Bisonsin peli-ilme sai kiitosta päävalmentajalta.

– No… pelasimme kovaa. Kokeilimme myös joitain uusia juttuja. Toiset toimivat ja toiset eivät, Gibson pohdiskeli.