Voittojen tielle lauantaina palannut Pyrintö suuntaa keskiviikkona sarjassa toisena olevan Kauhajoen Karhun vieraaksi.

Pyrintö sai lauantaina Espoosta pitkään kaivatun vierasvoiton (103-90) ja katkaisi samalla viiden ottelun mittaisen tappioputkensa. Espoossa joukkueesta kunnostautuivat erityisesti takamiehet Antero Lehto (31 pistettä, 3p 7/11) sekä Bryan Hopkins (17 pistettä, 3p 5/9). Voiton myötä Pyrinnön voittosarake näyttää nyt 11 voitettua ottelua ja sijoitus 22 pisteellä on sarjassa seitsemäs.

22 ottelustaan 15 voittanut Karhu on voittanut viimeiset kaksi otteluaan ja hävinnyt kotonaan kymmenestä ottelustaan vain yhden. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan kauhajokelaiset ovat hakeneet sarjapisteet kuudesti.

Joukkueet ovat kohdanneet kaudella kahdesti. Ensimmäinen ottelu Kauhajoella merkittiin Karhulle 96-75 kotijoukkueen viedessä päätösneljänneksen nimiinsä 30-15. Pyrintö sai kuitenkin makseltua kalavelkoja Pyynikillä joulukuun alussa kaataen Karhun 78-67.

– Haluamme pitää kiinni samasta iloisesta hyökkäysilmeestä. Tärkeää on säilyttää hyökkäyksen aktiivisuus ja liike. Kun saamme pallon ja miehet liikkeelle, meiltä kyllä löytyy riittävästi korintekijöitä. Taktisesti meidän tulee valmistautua Kauhajoen paikkapuolustukseen, jota se viljelee varsinkin, jos miespuolustus ei tuo stoppeja, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohtii seuran sivuilla.

– Puolustuksellisesti Kauhajoen koko asettaa omat haasteensa. Korin alla on pärjättävä pallottomana, jotta Karhujen pelaajat eivät saa palloa kolmen sekunnin alueen sydämeen. Karhujen pelaajilta on myös otettava vahvuuksia pois. Sanomattakin on selvää, että Karhujen ehkä koko liigan kovin kaukoheittäjä Antti Kanervon heittoihin on saatava kättä. Levypalloissa on pärjättävä selkeästi viime vierailua paremmin.

– Saamme matsiin yhden huilipäivän Kauhajokea enemmän. Toivottavasti se auttaa meitä olemaan riitävän energinen ja aktiivinen. Hyvällä onnistumisella voitto Kauhajoelta on ehdottomasti haettavissa.