Karhu saa lauantaina vieraita Salosta, kun Vilpas saapuu karhuluolaan.

Vilpas on pelannut tammikuussa viisi ottelua, joista peräti neljä on ollut vieraissa.

– Meillä kolmas peli viikon sisään, joten paljon ei jää aikaa valmistautumiselle, harmittelee Karhun valmentaja Sami Toiviainen Karhun sivuilla.

Vilpasta koetellaan, sillä joukkueen parhaan pistemiehen Juan Pattillon (20/8,9/2,1r) kausi päättyi polvivammaan. Ilmeisesti Vilpas ei vielä ole löytänyt hänelle paikkaajaa. Kun Pattillo on rivistä pois, niin Salon hyökkäystehot ovat William Walkerin (17,7/8/1,5) ja Darren Duncanin (14,9/4/5,5) varassa.

– Kiinnitämme erityishuomion Duncaniin, jottei heidän pelinrakentelu ole helppoa. Walkeria ei saa päästää kuumaksi, sillä muuten mies voi tehdä pahaa jälkeä heittopelillään, Toiviainen korostaa.

Vilppaan ongelmana ovat olleet menetykset. Tappiopeleissä niitä on kertynyt yli 17 kappaletta per peli. Kun joukkue on poistunut kentältä voittajana, niin menetykset ovat jääneet noin yhteentoista.

– Meidän pitää olla valmiina heidän puolustuspään muutoksiin. Lähdemme siitä, että valmistaudumme huolella ja totaalinen keskittyminen omaan tekemiseen koko 40 minuutin ajan, niin meidän pitäisi olla vahvoilla. Joukkue on terve ja uhkuu pelihaluja, Toiviainen kertoo.