Tampereen Pyrintö aloittaa kevätkauden 2015 BBL-pudotuspelitaipaleensa tiistaina, kun lohkonsa voittanut latvialainen BK Valmiera saapuu Pyynikin palloiluhallille.

Valmiera lähtee pudotuspelisarjaan ennakkosuosikkina voitettuaan runkosarjan B-lohkon väkevillä esityksillään. 12 ottelusta kertyi peräti 10 voittoa. Pyrintö sijoittui A-lohkon kolmanneksi 10 ottelusta ottamallaan viidellä voitolla.

Valmiera on pääosin latvialaisista pelaajista koottu ryhmä, jota vahvistavat amerikkalaiset Justin Hurt ja Sam Dower jr. Hurt on ollut joukkueensa kovin pistemies 20.7 pisteen keskiarvolla. Pyrinnön Tyrone Kent on nakuttanut pinnoja 19.0 pisteen keskiarvolla.

Otteluparista jatkoon etenevä joukkue määräytyy kahden ottelun yhteistuloksen perusteella. Toinen osaottelu pelataan Latviassa keskiviikkona 11. helmikuuta.