Salon Vilpas hankki NCAA-liigan levypallokuninkaan. Grand Canyon Staten yliopistosta valmistunut 206-senttinen Killian Larson saapuu uuden seuransa riveihin tiistaina.

Vilpas on etsinyt sentteriä siitä lähtien, kun Juan Pattillo loukkaantui. Viimein löytyi sopiva pelaaja Puolasta.

seuraajaa on etsitty lähes parin viikon ajan ja nyt asiassa on edetty maaliin saakka. Viime keväänä kovilla tilastoilla Nähdäänkö iso mies kentällä jo keskiviikon Lapua-pelissä? Se riippuu peliluvan saamisesta Puolasta.

– Meidän onneksi Killian Larsonin työt loppuivat Puolassa ja hän oli saatavilla varsin nopealla aikataululla Suomeen. Nyt seuraava jännityksen kohde on Puolan liiton nopeus peliluvan kanssa, Vilppaan manageri Antero Jokinen kertoo seuran verkkosivuilla.

24-vuotias pelimies valmistui viime keväänä NCAA1:n Grand Canyon Staten yliopistosta ja meriittilistalta löytyy komea saavutus. Larson oli ykköstason yliopistojen paras levypallopelaaja viime kaudella 11.6 levypallon ottelukohtaisella keskiarvollaan. Vilppaan luotsi odottaa mieheltä muutakin kuin levypallojen poimimista.

– Odotan uudelta mieheltä apuja levypallopelaamiseen ja sisäpuolustukseen sekä hyökkäyksessä lisäuhkaa korin läheisyyteen. Haastava tilanne tulla kesken kauden mukaan kuvioihin, joten toivotaan miehestä nopeaa oppijaa, päävalmentaja Mikko Tupamäki toteaa.

Vilpas kohtaa keskiviikkona Salohallissa Lapuan Korikobrat. Larson on mukana, mikäli pelilupa saadaan Puolan liitosta.