Baltian Liigan A-lohkossa kolmanneksi sijoittunut Tampereen Pyrintö kukisti pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa B-lohkon voittaneen latvialaisen BK Valmieran selvästi 107-73.

Pyrinnön parhaana pistemiehenä Pyynikin palloiluhallissa hääri 22 pistettä tehnyt Will Harris. Harrisin lisäksi kunnostautuivat 11 pisteellä, 15 levypallolla ja 13 koriin johtaneella syötöllä tripla –tuplan tehnyt Damon Williams sekä 17 pistettä heittänyt takamies Antero Lehto. Valmieran paras pistemies oli 17 pisteellä Marcis Vitols.

Selvä voitto Tampereella oli Pyrinnön jatkohaaveiden kannalta elintärkeä, sillä Valmiera on kova kotijoukkue, joka ei ole hävinnyt BBL:ssä toistaiseksi otteluakaan kotiluolassaan. Otteluparista jatkoon etenevä joukkue määräytyy kahden ottelun yhteistuloksen perusteella. Toinen osaottelu pelataan Latviassa keskiviikkona 11. helmikuuta.