Tampereen Pyrintö avasi Baltian liigan pudotuspelit komealla 107-73 kotivoitolla latvialaisesta Valmierasta. Tarkasti heittänyt kotijoukkue rikkoi vastustajansa paikkapuolustuksen kerta toisensa jälkeen hyvällä pallonliikkeellä ja rokotti välittömästi heittopaikan löydyttyä.

Pyrinnön moottorina toimi tripla-tuplan (11/15/13) kerännyt Damon Williams, joka sai tukea erityisesti 22 pisteen Will Harrisilta ja 17 pisteen Antero Lehdolta.

34 pisteen voitto on merkittävä, kun jatkoon selviää yhteistuloksen perusteella parempi joukkue. Vaikka Pyrintö onnistui ottamaan itselleen turvallisen tuntuisen karkumatkan toiseen osaotteluun lähdettäessä, pitää muistaa että Valmieran kotisalissa ei varmasti painetta tule puuttumaan sen vetäessä ylivoimaisesti eniten katsojia Baltian liigassa (1,200).

Valmieran päävalmentaja Gatis Melderis myönsi tamperelaisten paremmuuden.

– Onnittelut voitosta. Meille tuli ihan liikaa menetyksiä. Pyrintö oli alusta asti pelissä mukana, eikä meillä enää ollut mahdollisuuksia 20 peliminuutin jälkeen. Pyrinnöllä on neljä amerikkalaisvahvistusta ja erinomainen pelintekijä. Emme pystyneet sopeutumaan pelirytmiin vastustajan hyviä yksi vastaan yksi -pelaajia vastaan, Melderis pohti Pyrinnön sivujen mukaan.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola oli sen sijaan luonnollisesti joukkueensa esityksestä tyytyväinen.

– Tämä oli hyvä voitto meiltä. Uskon, että Kataja-ottelu oli meille tärkeä merkkipaalu. Viime vuonna pelattiin pudotuspeleissä ensimmäiset ottelut vieraissa. Tiedämme, että kotona voimme pelata 40 minuuttia kovalla intensiteetillä. Ensimmäisen puolikkaan ajan heitimme todella hyvin ja saimme puolustuksesta stoppeja. Kolmannella jaksolla olimme vähän huonolla jalalla liikkeellä, mutta hyvä, että pystyimme pitämään johdon ja päätösjaksolla vähän kasvattamaan sitä. Tässä ottelussa oli paljon hienoja asioita. Jos tekee tripla-tuplan kansainvälisessä ottelussa, ollaan onnistuttu, Poikola hehkutti.