Korisliigassa on edessä tiivis viikonloppu, kun ohjelmassa on peräti kuusi ottelua. Joukkueista Pyrintö ja Kouvot urakoivat viikonlopun aikana tuplaottelut.

Pyrintö aloittaa urakkansa heti perjantaina, kun se matkustaa Helsinkiin Seagullsin vieraaksi hakemaan helsinkiläisistä revanssia. Joukkueiden edelliskohtaamisissa Seagulls on ollut Pyrintöä vahvempi ja voittanut molemmat kohtaamiset. Pyrinnöllä on kuitenkin allaan selvä voitto Baltian liigan pudotuspelikamppailusta.

– Olemme nyt pelanneet pari hieman parempaa peliä, ennen kaikkea henkisesti, ja tarkoitus olisi luonnollisesti pitää kurssi oikeassa suunnassa. Olemme hieman lisänneet vapauksia hyökkäyksessä ja se on vaikuttanut positiivisesti parissakin mielessä: skouttaamisemme on vaikeampaa ja myös hyökkäämisemme on ollut rennompaa. Hyökkäyspään onnistumiset ovat tuoneet puolustukseen enemmän henkeä ja olemme voittaneet tahtopalloja pelkkien konseptionnistumisten lisäksi, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohtii joukkueensa peliä.

– Seagulls on paras mahdollinen mittari meille juuri nyt, sillä joukkue on pelannut viime aikoina todella suurella tunteella ja sydämellä. Kaksi kertaa olemme joukkueelle hävinneet ja molemmilla kerroilla suurin syy tappioon on ollut juuri effortissa. Viimeksi tosin tuntui siltä, että käsillä seistenkin olisimme osuneet paremmin korirenkaan sisälle. Mutta siihenkin vaikutti Seagullsin erinomainen energia, joka sai meidät pingottamaan heittojamme.

– Olemme tehneet myös puolustuksessa pieniä taktisia viilauksia, sillä pelkän hengen voima loppuu nopeasti, jos ei pelaajat usko konseptiin. Näiden viilauksien ansiosta meillä on mahdollisuus saada vielä enemmän irti syvästä penkistämme. Toivottavasti sieltä osa-alueelta pystyisimme kaivamaan ne ratkaisevat irtopallot, jotka toisivat voiton meille.

Lauantaina vuorossa on kaksi ottelua, kun Kouvot aloittaa Pohjanmaan kiertueensa kärkiottelulla Karhua vastaan ja vahvavireiset Namika ja Kataja iskevät yhteen Lahdessa. Sunnuntaina on sitten luvassa kolme ottelua.