KTP palaa sunnuntaina yli kahden viikon pelitauolta levänneenä, mutta myös hyvin harjoitelleena. Paluuottelun näyttämönä toimii Tapiolan urheiluhalli ja isäntänä tällä hetkellä syvissä vesissä uiva Honka. Kauden molemmat kohtaamiset ovat kuitenkin olleet äärimmäisen tiukkoja ja Honka on saanut riveihinsä kauan kaivattuja vahvistuksia.

KTP:n edellinen merkintä ottelukalenterissa on Vilpas-voitto yli kahden viikon takaa. KTP:n päävalmentajan Anton Mirolybovin mukaan KTP ei ole ainoastaan levännyt, vaan tauolla on myös treenattu kovaa.

– Olemme yrittäneet saada laatua harjoitteluun, yhdistettynä pieniin lepohetkiin. Joukkue on harjoitellut erittäin hyvällä motivaatiolla koko ajan ja töitä on tehty, jotta olisimme hyvässä formissa mahdollisimman pitkälle kevääseen. Hiltusen Jaska ja Kosken Petteri ovat laittaneet jätkät menemään kovaa myös ilman palloa, Mirolybov valottaa KTP:n sivuilla.

Jos on KTP ollut pelaamatta yli kaksi viikkoa, niin Honka on pelannut samassa ajassa jo kolme ottelua. Kotijoukkueella on siis varmasti parempi pelituntuma.

– Nähtäväksi jää miten pääsemme taas pelirytmiin, mutta toivotaan että se löytyy heti sunnuntaina, ”Ponttis” toivoo.

Honka on saanut mukaan koko alkukauden selän rasitusmurtuman takia huilanneen Anton Odabasin. Viime kauden tulokkaaksi valittu 19-vuotias Odabasi onkin tullut ryminällä takaisin, sillä 10 ottelussa on karttunut mukavat 13,9/7,1 –tilastot. Kyseessä on kovat tilastonoteeraukset kotimaiselle pelaajalle, sillä näillä statseilla nuorukainen on liigan neljänneksi paras suomalainen korintekijä ja toinen levypalloissa, kunhan hän on muutaman ottelun vielä pelattuaan tilastokelpoinen.

– Anton on ollut tehokas palattuaan kentille ja haluaa varmasti voittaa. Hän ottaa hanakasti ratkaisuja, emmekä saa antaa hänellä flowta päälle, Mirolybov kertoo.

Espoolaisilla on ollut Ronnie Clarkin loukkaantumisesta lähtien vaikeat ajat ja viimeisestä 14 ottelusta se on onnistunut kampeamaan ainoastaan yhden voiton. Joukkueiden molemmat keskinäiset ottelut ovat kuitenkin olleet yhden korin otteluita, voittojen ollessa toistaiseksi 1-1. Molemmissa otteluissa voittoheitto on pelattu Brandon Jeffersonille, joista toisen takamies onnistui upottamaan. Myös Greg Loginsin liittyminen joukkueeseen nostaa luonnollisesti Hongan osakkeita.

– Hongalla nyt uusi pelaaja rosterissa joka varmasti tuo heille paljon uutta energiaa. Keskinäiset ottelut ovat olleet tiukkoja, joten missään tapauksessa meillä ei ole varaa mitenkään aliarvioida Honkaa, Mirolybov vakuuttaa.