Tampereen Pyrintö matkusti tiistaina Latviaan, jossa se kohtaa keskiviikkona BK Valmieran. Kyseessä on Baltian liigan pudotuspelien 1. kierroksen toinen osaottelu.

Pyrintö kaatoi latvialaiset ensimmäisessä kohtaamisessa Pyynikillä 107-73 ja lähtee näin ollen keskiviikon otteluun 34 pisteen etulyöntiasemasta. Pudotuspelien toiselle kierrokselle selviää yhteistuloksen perusteella parempi joukkue. Jos Pyrintö selvittää tiensä puolivälieriin, vastaan asettuu Eurocup-joukkue Ventspils latviasta, joka selvitti tiensä toiselle kierrokselle kaatamalla virolaisen Tyco Raplan yhteispistein 175-131.

Pyrintö matkasi Latviaan hieman vajaalla miehistöllä Petri Heinosen ja Bryan Hopkinsin jäädessä Suomeen. Heinosen (alaraajavamma) odotetaan palaavan kokoonpanoon tämän viikon aikana. Hopkinsin rasitteena on Heinosen tavoin alaraajavamma, joka syntyi Bisons-ottelussa sunnuntaina. Hopkins pelasi ottelun loppuun asti, mutta joukkue on päättänyt varotoimenpiteenä olla peluuttamatta häntä keskiviikkona. Myöskin Bisons-ottelussa loukkaantunut Topias Palmi puolestaan on jo harjoitellut ja on joukkueen mukana Valmieraa vastaan.

– Tämä on loistava lähtötilanne jatkoa ajatellen, mutta on tärkeää kuitenkin keskittyä vain mahdollisimman laadukkaaseen tekemiseen ja unohtaa tilanne. Sillä tavoin voimme parhaiten viedä omaa tekemistä eteenpäin. Olimme kotona intensiivisempi ja aggressiivisempi joukkue ja tavoitteena on pystyä samaan myös vieraskentällä. Sunnuntaina olimme Loimaata vastaan huonoja transitionpuolustulsessa eli siinä ja kurinalaisuudessa on illan matsin pääteema. Ilman hyvää levypallopelaamista on turha odottaa hyvää tulosta ja se korostuu varsinkin isoja baltialaisjoukkueita vastaan. Lopuksi täytyy vielä sanoa, että Valmiera on erittäin hyvä joukkue eikä erinomaisen kotituloksen saa antaa hämätä, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola pohtii tulevaa ottelua tamperelaisten sivuilla.