Kouvot (16/11) pääsee pelaamaan kolme seuraavaa viikkoa pelkästään kotisalissaan, kun vuorollaan Kouvojen kotikunnon tulevat testaamaan Salon Vilpas, Tampereen Pyrintö ja Tapiolan Honka. Ensimmäisenä kutsuvieraana parketille astelee Vilpas Vikings (8/17) joka on hakenut viimeisimmän voittonsa Mansikka-aholta lokakuussa 2003.

Kuluvan kauden molemmat ottelut ovat päättyneet Kouvojen voittoon kun Salossa Vilpas kaatui pistein 79-62 ja Kouvolassa vaivaisella pisteen erolla lukemin 76-75.

– Turbulenssia on taasen ollut – pienempiä ja isompia loukkaantumisia, pelaajavaihtoja yms. muuta urheiluun kuuluvaa. Edellä mainittujen johdosta on tullut ylikuormitusta tietyille tahoille ja täten jouduttu tietoisestikin tekemään liikaa kompromisseja. Kukaan ei varmastikaan ole tyytyväinen voittosarakkeen lukemaan, mutta viimeaikaisen ilmeen, harjoittelun, sekä uuden sisäpelaajan johdosta on päästy kuluva viikko harjoittelemaan viisikkopelaamista. Uusi pelaaja (Killian Larson) vaikuttaa kaikin puolin sopivalta palalta. Hän on nopea asioiden omaksuja, ominaisuuksiensa tuntija sekä hyvä joukkue- ja levypallopelaaja. Killian tuo varmasti liikkumisellaan ja valinnoillaan tilaa jollekin muulle hyökkäyksessä ja puolustuksessa jo olemuksellaan vankistaa puolustuspäämme kivijalkaa, Vilppaan ”vanha” kunnon sotaratsu ja myös ex-kouvo Jukka Kataja taustoittaa joukkueen tilannetta Kouvojen sivuilla.

Kataja on Kouvolassa vietettyjen vuosien jälkeen pelannut entisessä kotiluolassaan jo useamman kerran viikinkipaidassa, tosin ainakin toistaiseksi ilman voittoja.

– Perjantain peliltä odotan revanssia syksyiselle vierailulle. Haaste tulee olemaan kova, mutta anteeksi emme lähde pyytelemään. Manskarin asiantuntevaan, omiaan tukevaan ja tunnelmalliseen idylliin on aina mukava tulla – hieno paikka pelata, jopa vierasjoukkueen asussa. Kummatkin joukkueet tullevat parhaansa mukaan rikkomaan (taktisessa mielessä) toistensa ajoituksia hyökkäyksissä eli ottamaan vahvuuksia pois. Tavoitteemme on myös estää Kouvojen vahvimpien yksilöiden pelaaminen omilla mukavuusalueillaan. Pallokontrolli, ratkaisuvalinnat ja varsinkin meillä viisikkona pelaaminen/toteuttaminen tulevat näyttämään vankasti suunnan lopputulokselle.