Korisliigassa pelataan tiistain ja keskiviikon aikana yhteensä kolme ottelua. Pisteistä taistellaan Tampereella, Salossa ja Kauhajoella.

Pelit käynnistyvät tiistaina Tampereella, kun hyvässä vireessä oleva Pyrintö saa Namika Lahden vieraakseen. Keskiviikkona Karhu ja Honka taistelevat tärkeistä pisteistä ja Salossa nähdään mielenkiintoinen paikalliskamppailu, kun Vilpas isännöi Bisonsia.

Paikalliskamppailu on erityinen etenkin Bisonsin Roope Ahoselle, sillä salolaislähtöinen peluri palaa entiseen kotisaliinsa muutaman vuoden tauon jälkeen.

– Aika jännittävät fiilikset ja on hieno palata kotikaupunkiin. Siitä on vierähtänyt vähän aikaa, kun viimeksi pelasin Salossa. Aika paljon fiiliksiä liikkuu. Salo on kuitenkin kotipaikkani ja aina lähellä minua. Toivottavasti kaikki menee hyvin ja voitamme ottelun. Täytyy vain suhtautua rauhassa ja asennoitua kuin tämä olisi mikä tahansa ottelu, Ahonen miettii SuomiKoris-sivustolle ottelun aattona.

Ahonen odottaa mielenkiinnolla millaisen vastaanoton hän saa entiseltä kotiyleisöltään.

– Katsomossa on paljon tuttuja ja kavereita ja olen miettinyt, että millainen vastaanotto sieltä on luvassa. Joitakin huutoja voi tietenkin tulla, muttei saa antaa niiden häiritä. Toivottavasti olisi lämmin vastaanotto.

Bisons lähtee otteluun kahden hienon VTB-liigassa otetun voiton saattelemana peliin ja Vilpas taistelee tiukasti pudotuspelipaikasta ja tarvitsee pisteitä. Salolaiset hankkivat hiljattain korin alle Killian Larsonin, joka on parin pelin perusteella osoittautunut pelimieheksi.

– Viime pelimme Vilpasta vastaan osoitti, että se on hyvin vaarallinen joukkue ja ottelu ratkesi vasta aivan lopussa. Meidän pitää keskittyä omaan pelaamiseemme ja pelata samalla asenteella ja systeemillä kuin VTB-liigassakin. Meillä ei ole yhtään varaa aliarvioida Vilpasta, vaan alusta saakka pitää lähteä kovalla intensiteetillä. Heillä on hyvä uusi iso pelaaja ja meidän pitää olla valmiina, Ahonen päättää.

Salttu Forsström