David Blatt joutui kovan paikan eteen ennen kauden alkua, kun hänet nimitettiin Cleveland Cavaliersin päävalmentajaksi. Blatt oli tehnyt komean uran Euroopassa, mutta NBA:ssa hän katsomaton kortti. Hänen debyyttikautensa sai uudenlaisen haasteen, kun NBA:n suurin tähti LeBron James palasi takaisin Clevelandiin.

Clevelandin kausi ei startannut kovinkaan ruusuisesti ja uutiset välirikosta Blattin ja pelaajiston välillä alkoivat kiiriä julkisuuteen. Kurssi kuitenkin kääntyi vuodenvaihteessa ja Cleveland on nyt yksi NBA:n parhaista joukkueista.

James on ollut tulokasvalmentajaansa tyytyväinen.

– Joka päivä pääsemme lähemmäs ja lähemmäs. Mielestäni hän on erinomainen. Hän on käsitellyt ensimmäisen kautensa NBA:ssa erittäin hyvin tähän mennessä ja olen iloinen pelatessani hänelle, James heitti USA Todayn mukaan.

James joutui huilaamaan pari viikkoa, mutta palattuaan pelikentille Cleveland on jyrännyt 14-3. Jamesin mukaan joukkue alkaa hiljalleen löytää toisiaan.

– Vie aikaa hioutua yhteen ja kasvattaa henkeä. Se on se mitä me käymme läpi. Alkukaudella meillä oli vaikeaa, kun emme tunteneet toisiamme kentällä tai sen ulkopuolella.