Tampereen Pyrintö kärsi Latviassa BK Ventspilsin vieraana 70-64 (40-30)-tappion Baltian liigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa.

Pyrintö lähtee näin ollen kuuden pisteen takaa-ajoasemassa ensi keskiviikkona Pyynikillä pelattavaan toiseen osaotteluun. Baltian liigan välieriin selviää kahden ottelun yhteistuloksen perusteella parempi joukkue.

Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola oli kuitenkin suhteellisen tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen ja lähtee luottavaisena toiseen osaotteluun.

– Ensimmäisellä puoliajalla emme pystyneet vastaamaan Ventspilsin rytmiin ja meille tuli jatkuvasti molemmissa päissä kenttää selkeitä nukahduksia. Emme olleet riittävän teräviä kummassakaan päässä ja Ventspilsin tasoista joukkuetta vastaan se tarkoittaa kymmenen pisteen tappioasemaa. Kävimme tauolla tiettyjä yksityiskohtia läpi ja onnistuttiin sen jälkeen aika hyvin. Pystyimme pitämään hyvää tekemistä yllä ja luomalla palloon painetta saimme Ventspilsiä ulos omalta mukavuusalueeltaan. Heitimme 10 vapaaheittoa sekä avoimia heittoja ohi. Kuuden pisteen tappio harmittaa tietysti, mutta pystyimme tänään puolustuksella ajoittain kontrolloimaan ottelua, vaikka hyökkäyspeli ei kulkenutkaan. Meillä on kaikki edellytykset mennä jatkoon Pyynikillä, Poikola mietti Pyrinnön sivujen mukaan.