Tampereen Pyrintö vahvisti rivejään J’Nathan Bullockilla, kun hän korvasi Ranskaan lähteneen Will Harrisin. Bullock on kulkenut monivaiheisten polkujen kautta toistamiseen Korisliigaan. Hän odottaa paljon loppukauden ajalta.

Bullock oli lähellä hypätä pois koripallouralta, kun hän sai sopimuksen amerikkalaisen jalkapallon ammattilaisliigaan NFL:ään. Lopulta veri veti kuitenkin koripallon puoleen.

– Kun olimme vuonna 2009 yliopistoni kanssa edenneet NCAA-turnauksessa uskomattomasti kierrokselle 32, muutama NFL-joukkue alkoi osoittaa vartalotyyppini vuoksi kiinnostusta minua kohtaan. Unelmani oli aina ollut pelata koripalloa korkeimmalla mahdollisella tasolla, mutta 21-vuotiaana oli vaikea kieltäytyä mahdollisuudesta päästä amerikkalaisen jalkapallon pääsarjaan. Näin ollen päätin sen enempää asiaa miettimättä hylätä unelmani koripallon parissa ja ilmoittauduin NFL:n varaustilaisuuteen. Minua ei kuitenkaan muutaman joukkueen lupauksista huolimatta varattu, mutta tästä huolimatta sain kuitenkin pian sopimuksen New York Jetsin kanssa. Pelasin joukkueessa puolen vuoden verran, jonka jälkeen seura päätti vapauttaa minut. Jetsin jälkeen olin hetken myös toisen NFL-seuran, Green Bay Packersin mukana, kunnes äitini sairastui vakavasti. Hänen sairastuttua pyysin joukkuetta päästämään minut hänen avukseen. Kun olimme saaneet äitini terveyden kuntoon, päätin amerikkalaisen jalkapallon sijaan jahdata todellista unelmaani koripallon parissa, Bullock kertoo Pyrinnön sivuilla.

Uransa aikana Australiassa, Belgiassa ja Bullock ei ole ensimmäistä kertaa Suomessa, sillä hän pelasi Karhussa pari kautta sitten.

– Kausi 2012/13 Karhun kanssa oli todella mielenkiintoinen. Ari (Tammivaara) kehitti paljon ulkopuolustustani ja antoi vapauksia hyökkäyspäässä. Olimme menossa oikeaan suuntaan, kunnes loukkaantumiset alkoivat vaivata joukkuetta. Ensin sisäpelaajamme Trey Ford oli sivussa kuukauden päivät, jonka jälkeen nilkastani repesi kaksi nivelsidettä ja lääkärit totesivat kauteni olevan paketissa. Sain kuitenkin jäädä kuntouttamaan itseäni Kauhajoelle ja mahdollisuuden palata kokoonpanoon, jos kuntoutus sujuisi nopeasti. Leeni Lähteenmäki kuntoutti nilkkaani rauhassa ja hän ei halunnut kiirehtiä sen kanssa, vaikka olin itse valmis palaamaan tositoimiin heti turvotuksen laskettua. Onnistuin palaamaan harjoitteluvahvuuteen jo neljän viikon jälkeen, joka oli neljä viikkoa etuajassa lääkärin ennusteeseen. Tässä vaiheessa runkosarjaa oli jäljellä ainoastaan kolme ottelua. Olimme varmistaneet jo pudotuspelipaikkamme, joten valmentaja päätti peluuttaa minua Salon Vilpasta vastaan. Olin siinä ottelussa yksinkertaisesti täysin surkea enkä pysynyt kenenkään perässä! Pelasin kuitenkin myös kaksi viimeistä runkosarjaottelua sekä seitsemän ottelua pudotuspeleissä Pyrintöä, Bisonsia sekä Katajaa vastaan. Tipuimme välierissä Bisonsille ja pronssiottelussa hävisimme Katajalle.

Karhun jälkeen Bullockin tie vei D-liigasta Irakiin.

– Hyvän Korisliigakauden jälkeen päätin jälleen kokeilla D-liigaa muutamien NBA-joukkueiden osoitettua kiinnostusta. Maine Red Clawsin kanssa vietetyn kuukauden jälkeen olin kuitenkin yhtäkkiä ilman pelipaikkaa. Kausi oli edennyt jo joulukuulle enkä halunnut olla loppukautta pelaamatta, joten tartuin tarjoukseen Irakista. Irak oli kuitenkin aivan uskomaton kokemus, jota en missään nimessä kadu.

– Jännitystä elämästä ei toki puuttunut. Meidät saatettiin ottaa tarkastuspisteillä ulos autoista, koska olimme amerikkalaisia. Kun odotat ulkona autosta aseistettujen miesten vartioidessa, on hieman epävarma ja jännittynyt olo. Pitkän odottamisen jälkeen AK-47 -aseilla varustetut sotilaat kuitenkin alkoivat ottaa valokuvia meidän kanssa. Se oli todella erikoista. Vaikka autopommit räjähtelivät ja ihmiset kirkuivat öisin, totuin Irakissa asumiseen ja joukkueellamme oli todella hyvä kausi. Saavutimme paljon yhdessä.

Bullock ei pelkää haasteita, sillä seuraavaksi hän siirtyi Israeliin. Lopulta tie toi hänet takaisin Suomeen ja tällä kertaa Pyrinnön riveihin.

– On todellinen kunnia edustaa näin perinteistä seuraa. Olen samalla kiitollinen, että Pyrinnön organisaatio antoi minulle mahdollisuuden tulla takaisin Korisliigaan. Kohtaamme Baltian liigassa BK Ventspilsin ja olen todella innoissani siitä ottelusta. Olen kuullut Ventspilsistä paljon ja heidän pitäisi olla todella kova joukkue. Meillä on kuitenkin kotietu ja yksi sarjan parhaista kotiyleisöistä. Fanien kannustus merkitsee minulle todella paljon. Olen pelaaja, joka saa energiaa tunnelmasta. Mitä enemmän yleisö elää mukana ottelussa, sitä enemmän se sytyttää minut. Kentän ulkopuolella olen rauhallinen kaveri ja tapaan mielelläni faneja, joten tulkaa rohkeasti jutulle.