Tampereen Pyrintö hakee Baltian liigassa välieräpaikkaa. Ensimmäinen osaottelu päättyi viikko takaperin Latviassa Ventspilsin 70-64 (40-30) kotivoittoon.

Tämä tarkoittaa sitä, että jatkopaikan saavuttamiseen Pyrintö tarvitsee vähintään seitsemän pisteen kotivoiton.

Baltian liigassa jatkopaikka irtoaa kahden ottelun yhteistuloksen perusteella. Jos ottelu päättyy keskiviikkona Pyrinnön kuuden pisteen voittoon, pelataan jatkoaika. Jos Pyrintö voittaa korkeintaan viidellä pisteellä tai häviää ottelun, etenee Ventspils neljän parhaan joukkoon. Jos Pyrintö selviytyy välieriin, vastaan asettuu Liepaja/Triobet – TU/Rock otteluparin voittaja. TU/Rock vei ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä lukemin 59-49.

– Ensimmäisen osaottelun kuuden pisteen tappio on ehdottomasti tyydyttävä tulos. Lähdimme hakemaan voittoa, mutta toisaalta 10 pisteen taukotappioasemasta nousu johtoon ja lopulta niukkaan tappioon vaati hyvää tekemistä. Nyt kaikki tekemisemme tähtää vain ja ainoastaan jatkopaikkaan. Ottelu on luonnollisesti meidän kauden tärkein koitoksemme. Emme edusta pelkästään Pyrintöä, mutta myös suomalaista koripalloa. Kansainvälisissä peleissä on aina vähän lisävastuuta, Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola muistuttaa seuran sivuilla.

Ventspils on Latvian yhdeksänkertainen mestari ja pelasi tällä kaudella myös Eurocupissa. Poikola tietää, että vastustaja rankaisee jokaisesta virheestä, jos paikka tulee.

– Ventspilsissä onnistuimme aika ajoin painostamaan palloa ja estämään avaussyöttöä niin hyvin, että saimme joukkueen ulos omasta hyökkäyksestä. Toisaalta aina, kun jäimme puolustuksessamme passiiviseksi tai teimme henkilökohtaisia merkkausvirheitä, kaveri rankaisi.

– Nyt yhteenkään puolustusvirheeseen ei ole varaa, ja se tosiaan tarkoittaa sitä. Mitä tärkeämpi peli on, sitä parempi luontainen keskittyminen pelaajilla on. Kun tähän lisätään hyvä usean päivän valmistautuminen ja se, että olemme aikaisimmilla playoff-vuosilla pystyneet yleensä parantamaan vastustajan vahvuuksien eliminointia, oloni on luottavainen.

Poikolan mukaan vastaan asettuu erittäin monipuolinen joukkue, mutta myös Pyrinnön hihassa on ässät vastustajan kaatamiseksi.

– Ventspils on äärimmäisen organisoitu ja kurinalainen ryhmä. Sillä on varastossa toistakymmentä eri hyökkäyssettiä, joihin kaikkiin emme mitenkään voi varautua. Mikäli aiemmat kokemukset Baltian liigan pudotuspeleistä pitävät paikkansa, myös vastustaja on analysoinut todella tarkasti pelaamistamme, käyttää eri hyökkäyspelejä ja on myös tehnyt puolustuksessa viilauksia vahvuuksiemme tylsyttämiseksi. Siksi oma pieni parannus ei automaattisesti tarkoita parempaa lopputulosta. Huomioimme kyllä tämän valmistautuessamme keskiviikon koitokseen.

– Ventspilsissä jäimme ajoittain fysiikassa jälkeen vastustajasta. Tähän meille tuo apuja Bullockin liittyminen ryhmään. Vaikka en mieheltä ihmeitä vielä odota, tuo hän varmasti pari ylimääräistä levypalloa ja auttaa meitä pääsemään avoimelle kentälle. Muutenkin odotan innolla uuden tuttavuuden liittymistä joukkueeseemme. Kaiken kaikkiaan tulossa on hieno koripalloilta, päättää Poikola.