Kotimaisessa Korisliigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros.

Karhut mittaa Antero Lehdon menettäneen Pyrinnön tason

Sarjakolmonen Kauhajoen Karhut lähtee kolme ottelun voittoputkessa haastamaan hallitsevaa mestaria Tampereen Pyrintöä. Pyrinnön otteet ovat takkuilleet kauden mittaan ja varsinkin viime peleissä joukkueella on kotikentällään ollut huomattavia vaikeuksia. Tamperelaiset ovat hävinneet kolme edellistä kotipeliään ja joukkue menetti juuri siirtoikkunan umpeutuessa kapteeninsa Antero Lehdon Italiaan.

Karhut on vienyt joukkueiden väliset kohtaamiset tällä kaudella 2-1, mutta Pyrinnön valmentaja Pieti Poikola uskoo seuran verkkosivuilla, että tappioista on otettu oppia.

– Olemme olleet Kauhajokea vastaan kaksi kertaa selkeästi ottavana osapuolena. Noista molemmista peleistä on selkeä oppi poimittavissa. Useita joukkueita vastaan olemme pystyneet sarjan vanhetessa ottamaan paremmin vahvuuksia pois opittuamme, mitä joukkueet haluavat tehdä ja toisaalta, miten yksittäiset pelaajat tekevät eniten helppoja koreja. Kauhajokea vastaan vahvuuksien poisottaminen on luonnollisesti haastavaa, sillä se on tilastollisesti sarjan paras hyökkäysjoukkue. Kauhajoki on myös sarjan paras joukkue kun verrataan hyökkäys- ja puolustustehokkuuksien eroa, Poikola kertoo.

Sarjakärki ei aliarvioi Korikobria – ”Monta kovaa päänahkaa viime aikoina”

KTP-Basket lähtee suurena ennakkosuosikkina otteluun sarjan häntäpäässä majailevaa Lapuan Korikobria vastaan. Kotivoittoa puoltaa historia, joka kertoo lapualaisten hävinneen kaikki viisi vierailuaan Kotkassa Korisliigassa. Lapua lähtee otteluun todella siipirikkoisena, mutta alla on kuitenkin kahden ottelun orastava voittoputki.

Sarjakärki Kotka ei aio kuitenkaan lähteä takki auki otteluun.

– Lapuan miehistö on elänyt sitten viimeisen Karhuvuoren vierailun, mutta oikeat palaset näyttää nyt löytyneen. Koko amerikkalaistrio pelaa suurella itseluottamuksella ja hyvin yhteen. Tämä yhdistettynä täydellä sydämellä pelaaviin kotimaisiin pelaajiin, tuloksena on monta kovaa päänahkaa viime aikoina, kommentoi KTP-luotsi Anton Mirolybov seuran verkkosivuilla.

Myös KTP joutuu antamaan tasoitusta parhaan piste- ja levypallomiehensä verran, sillä Lamonte Ulmerin sairasloma jatkuu.

Kouvot lähtee ennakkosuosikkina alavireisen Namika Lahden kimppuun.

Lahti lähtee illan otteluun neljän ottelun tappioputkessa, joten kurssin kääntäminen lienee joukkueen ainoa tavoite. Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä Kouvot on ollut todella kova kotijoukkue tällä kaudella. Voittoja on kertynyt jo 12 viidestätoista ottelusta.

Kouvot ovat vieneet nimiinsä myös kaikki kolme aiempaa joukkueiden kohtaamista tällä kaudella. Lahden valmentaja Ilkka Palviainen toivoo joukkueen löytävän taas itseluottamuksensa illan ottelussa.

– Meidän pitää löytää peli-ilo ja kaipaamme yhteisiä onnistumisia. Haemme sitä kautta itseluottamusta, jota voittaminen vaatii. Olemme epäröineet liikaa hyökkäyspäässä ja se on kertaantunut sitten muillekin osa-alueille kentällä. Kouvolan pelit herättävät meissä aina tunteita ja näissä on havaittavissa paikalliskamppailun värit, Palviainen ennakoi SuomiKoris-sivustolle.

Vilpas lähtee haastamaan Helsinki Seagullsin – ”Paljon kysymysmerkkejä”

Sarjataulukon häntäpään Salon Vilpas lähtee haastajan asemassa Seagulssin vieraaksi Helsinkiin. Joukkue on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain yhden. Pudotuspeleihin hanakasti matkalla olevat helsinkiläiset ovat sen sijaan voittaneet kolme viimeisestä viidestä ottelustaan.

Vilppaan valmentaja Mikko Tupamäki kertoo SuomiKoris-sivustolle joukkueessa olevan paljon kysymysmerkkejä ottelun alla.

– Tämä on ensimmäinen peli meille tällä kokoonpanolla. Se voi tuoda peliimme positiivisuutta tai jotain muuta, kun roolit vaihtuvat. Meiltä on sivussa ykköspaikan pelurimme, joka muuttaa tilanteen. Jukka Katajan pelikunto on vielä selkäjumin vuoksi arvoitus. Ilmassa on sis paljon kysymysmerkkejä. Seagulls on kotonaan aina vaarallinen ja energinen, joten vauhtia ottelusta löytyy varmasti, Tupamäki arvioi.

 

Jesse Happonen