Ville Tuomisen Bakken Bears karjahteli voimallisesti Tanskan Basketligaenin välierien avausottelussa ja löylytti Naestvediä selvin lukemin, vaikka vieraat pääsivätkin kaunistelemaan lukemia päätösneljänneksellä. Samuel Haanpään Borås Basket joutui puolestaan Ruotsin välierissä selkä seinää vasten.

Laajalla rotaatiolla pelannut Bakken Bears murjoi Naestvedin kanveesiin jo välieräavauksen ensimmäisellä puoliskolla ja johti tauolla lukemissa 52–29. Bears siirtyi välierissä 1-0-johtoon 95–82 (52–29)-voitollaan.

Ruotsin Basketliganissa Haanpään Borås Basket oli millin päässä hakea finaalipaikan katkolle, mutta joukkue romahti viimeisellä puolitoistaminuuttisella.

75–71-johtoasemassa Borås ei onnistunut enää korinteossa, kun toisessa päässä Uppsalan Thomas Jackson (22/5/6 syöttöä) ja Axel Nordström (15/13/3 syöttöä) hakivat joukkueelleen kolmannen perättäisen välierävoiton, tällä kertaa luvuin 75–78 (36–36). Haanpää keräsi Boråsille 17 minuutissa neljä pistettä, levypallon ja syötön.

Uppsala siirtyi välierissä johtoon otteluvoitoin 2-3. Kuudes välieräottelu pelataan Uppsalassa sunnuntaina.