Tampereen Pyrinnön ja Kauhajoen Karhun välinen puolivälieräsarja käynnistyi sunnuntaina Kauhajoella. Tasainen ottelu kääntyi ottelun viimeisellä minuutilla kotijoukkueelle ja Karhu otti 82-73 (38-35) voitolla 1-0 johdon ottelusarjassa.

Karhun vietyä ensimmäisen jakson 24-18, Pyrintö petrasi toisella jaksolla etenkin puolustuspäässä ja nousi juuri ennen puoliaikaa tasoihin. Karhu kuitenkin siirtyi puoliajalle 38-35 johdossa.

Puoliajan jälkeen ottelun eteni kori korista ja jakson mentyä tasan 17-17 lähdettiin päätösneljännekselle isäntien kolmen pisteen johdossa. Pitkään niukassa takaa-ajoasemassa roikkunut Pyrintö otti vihdoin johdon, kun Mikael Sandberg nosti Pyrinnön 35 minuutin kohdalla 63-64 eteen. Bojan Sarcevic ja Devonne Giles kuitenkin kuittasivat nopeasti toisessa päässä ja Karhu otti johdon takaisin itselleen (68-64). Karhu venytti hetkeä myöhemmin eron kuuteen, kunnes Bryan Hopkins toi Pyrinnön vielä kolmen pisteen päähän (72-69) vain runsas minuutti ennen päätössummeria. Ottelun viimeisellä minuutilla kotijoukkueen Jermont Hortonin mahdottoman oloinen kaukoheitto hyökkäysajan loppuessa kuitenkin nosti isännät takaisin kuuden pisteen johtoon ja seuraavassa hyökkäyksessä Juho Lehtoranta antoi Karhulle 78-69 johdon, josta Pyrintö ei enää toipunut. Ensimmäinen puolivälieräottelu kirjattiin näin ollen kauhajokelaisten nimiin 82-73 (38-35).

– Ihan hyvä meininki ja onnistuimme aika hyvin pelisuunnitelmassamme, mutta tänään ei aivan riittänyt. Karhu ei päässyt juhlimaan korin alla. Teimme kuitenkin turhia merkkausvirheitä kaarella, jotka pitää karsia pois. Olimme lopussa vielä hyvin taistelemassa voitosta, mutta pienet asiat ja Karhun kovat kaukoheitot käänsivät ottelun lopulta kotijoukkueelle. Tiistaina sarja tasoihin kotona, Pyrinnön Topias Palmi kertasi ottelua seuran sivuilla.