Tampereen Pyrintö on sopinut kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Petri Heinosen kanssa.

Kuluneella kaudella Pyrinnön aloitusviisikkoon kuulunut 207-senttinen Heinonen kirjautti tilastoikseen 5,6 pistettä ja 2,8 levypalloa. Tuleva kausi on Pyrinnön 26-vuotiaalle omalle kasvatille Pyrinnön paidassa kolmas perättäinen ja kaiken kaikkiaan 12. kausi Korisliigassa. Heinonen on edustanut Pyrinnön lisäksi Korisliigassa Uudenkaupungin Korihaita ja Espoon Honkaa.

Susijengissäkin 11 ottelun verran esiintyneen Heinosen piste-ennätys Korisliigassa on 24 pistettä. Heinosella on tilillään kaksi Suomen mestaruutta (Pyrintö 2014, Honka 2008) ja hänet on palkittu Korisliigassa vuoden tulokkaana (2007) sekä vuoden kehittyneimpänä pelaajana (2011).

– Todella hienot kaksi vuotta takana ja on kiva jatkaa tutussa ympäristössä. Tässä on päivittäin hyvää tekemisen meininkiä ja vaatimustaso on ollut jatkuvasti todella korkealla. Koin tämän olevan paras kehitysympäristö minulle myös tulevaisuudessa, kommentoi Heinonen Pyrinnön tiedotteessa.

– Pete on yksi tukipilareistamme, jolta voidaan odottaa jatkokausina vielä isompaa roolia. Pyrinnön näköinen pelaaja ja pyrintömäisesti satsaus omaan kasvattiin. Tyytyväinen pitää siis olla. Suomipelaajien pakka on hyvällä mallilla, jatkoi puolestaan Pyrinnön urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen.

Pyrinnöllä on voimassa olevat sopimukset kaudesta 2015/16 Antero Lehdon, Topias Palmin, Ville Pekkolan, Petri Heinosen sekä Mikael Sandbergin kanssa. Pyrintö julkistaa joukkueen uuden päävalmentajan nimen lähiviikkojen aikana.