Antero Lehto kaipasi enemmän peliaikaa Italiassa: ”Ihan asiallisesti totuin tempoon”

© Kuva: Salttu Forsström

Italiassa Varesen joukkueessa loppukauden pelannut Antero Lehto on jo palannut takaisin kotimaahan ja viettää hyvin ansaittua lomaa ennen kuin edessä siintävät haasteet Susijengin kanssa. Varesen ajan anti oli Lehdolle hyödyllinen, mutta tamperelaisen nälkä kasvoi syödessä.

Lehto pelasi yhdeksässä ottelussa keskimäärin hieman alle seitsemän minuuttia. Lehdon mukaan edellytyksiä oli myös isompaan vastuuseen.

– Parissa pelissä pääsin pelaamaan sen yli 10 minuuttia ja jäi sellainen fiilis, että pystyisin ihan hyvin pelaamaan back-upina ykkös- tai kakkospaikkaa, kunhan osuisi oikea paikka ja rooli. Tempo oli tietenkin kovempi, mutta ihan asiallisesti totuin siihen eikä sen kanssa ollut ongelmia. Tilannetta vaikeutti myös se, että meidän takamies Eric Maynor pelasi fantastisen loppukauden ja pelasi ne minunkin minuutit sitten, Lehto kertaa kauttaan SuomiKoris-sivustolle.

Lehto kokee kehittyneensä parin kuukauden aikana ja mukaan tarttui paljon oppia.

– Pelitaktisesti eroa oli tietenkin Pyrintöön, jossa pyrimme pelaamaan kolmiopeliä. Varesessa pelityyli oli enemmänkin sellainen spacing-offence. Korisliigassa Kouvot on varmaan lähinnä sitä pelitapaa ja se tuli nyt aika tutuksi. Pieniä taktisia juttuja tuli mukaan, jotka ovat opettavaisia. Lisäksi, kun Maynorin perässä on tullut juostua pari kuukautta treeneissä, niin uskon olevani paljon parempi pallollisen pelaajan puolustaja kuin aiemmin.

Tällä hetkellä Lehto lepäilee kauden rasituksia pois ja sitten kesällä edessä odottavat maajoukkuetapahtumat ja kilpailu EM-kisapaikoista.

– Jossain vaiheessa pikkuhiljaa varmasti pitää alkaa taas harjoitella, mutta otetaan nyt muutama viikko ensin iisisti. Maajoukkueharjoitukset alkavat heinäkuun puolivälissä eikä sinne nyt ihan huonossa kunnossa viitsi mennä, Lehto naurahtaa.

Salttu Forsström


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.