Suomi hakemassa 2017 EM-isäntämaaksi?

© Kuva: Juha Tamminen

Ukrainan ilmoitus vetäytymisestä koripallon EM-kisojen 2017 isännyydestä avaa tien myös Suomelle hakea osaisännyyttä lopputurnaukselle.

Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting vahvistaa Yle Urheilun haastattelussa, että Ukrainan vetäytyminen kisaisännyydestä vuoden 2017 koripallon EM-kisoille parantaa muiden maiden mahdollisuuksia isännyyden saamiseksi.

Suomen mahdollisuuksia parantaa entisestään uusi kokeilumuotoinen neljän maan kisaisännyys, joka mahdollistaisi Suomelle vain yhden lohkon isännyyden hakemista. Koko kisojen järjestäminen ei Zittingin mukaan olisi realistinen tavoite.

– Tämän kokoisen maan kuin Suomi, realiteetit on selvästi yhden lohkon hakemisessa. Ja kyllähän tämä aukaisee ilman muuta uuden ikkunan harkinnalle, että olisiko Helsinki vuonna 2017 mahdollisesti yksi sivu Euroopan-mestaruuskisojen historiassa, Zitting kertoo Yle Urheilulle.

Suomi oli mukana myös 2015 EM-lopputurnauksen hakuprosessissa, mutta jäi ensimmäiselle varasijalle. Tältä pohjalta kokemusta on, mutta Zittingin mukaan suin päin hakuprosessiin ei lähdetä.

– Tämä viesti on tullut vasta ja herättää alustavaa kiinnostusta. Prosessi etenee varmaankin niin, että mikäli  Koripalloliitto sellaiseen projektiin lähtee, niin tämä päätöksenteko tapahtunee syksyn tai alkutalven aikana.

– Täytyy tässä vaiheessa kuitenkin painottaa, että tässä on vasta alustava kiinnostus, joka on herännyt.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.