Bisons Loimaa, Loimaan Korikonkarit ja Forssan Koripojat ovat solmineet yhteistyösopimuksen paikallisen kilpakoripalloilun kehittämiseksi. Yhteistyön tavoitteena on luoda yhteinen polku junioreista miesten pääsarjoihin tarjoten mahdollisuuden kasvaa askel askeleelta huippukoripalloilijaksi.

– Olen iloinen, että pystymme yhdistämällä voimavaramme vastaamaan isojen kasvukeskusten paineeseen, ja tarjoamalla alueen nuorille todella oikean vaihtoehdon kehittymiselle, kommentoi Bisonsin Ari Hannula FoKoPon tiedotteessa.

– Arvostan erityisesti ammattitaitoista työtä, jota Forssassa on tehty pitkään koripallon eteen. Tulemme varmasti näkemään tulevaisuudessa Forssan ja Loimaan kasvatteja edustusjoukkueissamme yhteistyön tuloksen seurauksena.

Joonas Iisalo FoKoPon päävalmentajaksi sekä yhteistyön vastuuhenkilöksi

Kaksi viimeistä kautta Loimaa Bisonsin apuvalmentajana toiminut Joonas Iisalo, 29, on kiinnitetty FoKoPon päävalmentajaksi. FoKoPon päävalmentajavastuun lisäksi Iisalo vastaa Bisonsin, LoKoKon ja FoKoPon yhteistyön organisoimisesta ja kehittämisestä sekä FoKoPon ja LoKoKon valmentajien kehittymisestä.

Iisalo on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon, huippukoripallovalmentajatutkinnon sekä tulevana kesänä hän valmistuu kolme vuotta kestävästä FIBA Europe Coaching Certificate koulutuksesta.

– On hienoa toimia taas kahden vuoden tauon jälkeen päävalmentajana. Sain paljon oppia Bisonsin organisaatiolta, pelaajilta ja Gregiltä (Gibson). Näitä oppeja ja kokemuksia yritän viedä eteenpäin nyt nuorille pelaajille, Iisalo pohti.

– Olemme tyytyväisiä, että saimme Forssan ulkopuolelta ammattitaitoisen valmentajan, joka pystyy tuomaan uusia ajatuksia ja suuntauksia seuraamme. Yhteistyö seurojen välillä taas mahdollistaa forssalaisille ja loimaalaisille junioreille väylän niin 1A-divisioonaan kuin Korisliigaankin, päättää FoKoPon Markku Molenius.