Suomen haastajamaajoukkue kukisti Viron

© Kuva: Getty Images

Suomen haastajamaajoukkue aloitti kesän koitokset ryminällä, kun suomalaiset pöllyttivät kotiluolassaan Kisakallion Susi Training Centerissä Viroa 97-69 (41-30). Suomen puolustus tukahdutti virolaishyökkäykset läpi ottelun ja suomalaiset juoksivat vastustajaltaan jalat alta lopullisesti kolmannella neljänneksellä.

Ensimmäisellä puoliajalla Suomi keräsi kaksinumeroisen johdon jo pelkästään raastavalla puolustuksellaan, vaikka hyökkäyspeli, erityisesti kaaren takaa, kangerteli. Puoliajan jälkeen puolustuksen lisäksi myös hyökkäys loksahti rattailleen.

Valkopaidat työnsivät palloa ja hyökkäsivät kohti koria aktiivisemmin, mikä taas johti laadukkaampiin heittopaikkoihin ja lukuisiin vapaaheittoihin. Ottelu oli käytännössä taputeltu viimeistään kolmannen neljänneksen lopussa, kun suomalaisjohto kasvoi jo yli kahdenkymmenen pisteen.

– Hyvä ensimmäinen peli. Lähdimme hakemaan yksinkertaisia asioita, kuten puolustuksen intensiteettiä ja oman miehen voittamista. Ne toimivat hyvin ja sen kertoo jo pelkästään Viron alhainen pistemäärä, päävalmentaja Ari Tammivaara kommentoi Suomen Koripalloliiton verkkosivuilla.

Kakkoset erinomaisella tarkkuudella (65,1%) nakuttaneen Suomen pistenikkareihin kuuluivat Alex Murphy (23/5), Carl Lindbom (20/8), Joonas Cavén (16/6) ja Topias Palmi (10/4/3 syöttöä/3 riistoa).

Virolta kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät vain Martin Jurtom (12/5) ja Heivo Parrol (10/3).


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.