Susijengin EM-leirin tulokas: ”On aika hienoa päästä treenaamaan näiden jätkien kanssa”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen kaikki poikamaajoukkueet pelaavat tällä hetkellä Euroopan A-tasolla ja 20-vuotiaiden miesten nousujoukkueen pelaajiakin pääsi kamppailemaan paikasta Susijengin EM-kisatusinaan. Susijengin EM-leirille kutsuttu Alexander Madsen, 20, kuuluu ensimmäisiin ikäluokkiin, jotka ovat käyneet kymmenen vuotta sitten uudistetun sudenpolun, jonka keskiössä on yhteinen pelitapa.

20-vuotiaiden miesten tie B-divisioonan EM-kultaan ja sitä kautta nousu A-divisioonaan ei ollut lähellekään helpoimmasta päästä. Ei ole aikaakaan, kun Suomi hävisi vielä Islannille ja Tanskalle PM-kisoissa, vaikka kyseisten maiden taso ei riittänyt EM-kisoihin.

– Joukkueen kemiat löytyivät jo Belgiassa valmistavissa maaotteluissa. Pelasimme ihan erilaista koripalloa kuin PM-kisoissa. Opimme luottamaan toisiimme ja pelikonseptiin. Sitten kun kisoissa tuli voittoja, niin itseluottamus nousi, Madsen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Uudistettu ”sudenpolku” eli Suomen maajoukkuejärjestelmä on mahdollistanut sen, että siirtyminen joukkueesta toiseen on helpompaa, koska pelitavan perusperiaatteet ovat jokaisella joukkueella yhteiset.

– Me nuoret tulimme leirille myöhemmin kuin muut ja aloimme juoksemaan settejä. Nopeasti todettiin, että nämähän ovat pääosin ihan samoja – nimet ovat vain toiset, 207-senttinen Madsen naureskelee.

– On aika hienoa päästä treenaamaan näiden jätkien kanssa. Viime vuonna vielä katsoin telkkarista, kun he pelasivat Yhdysvaltoja vastaan MM-kisoissa ja nyt pääsee itse olemaan seassa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.