Susijengillä kova haaste edessä: ”Ranskalla on pitkäraajainen ja urheilullinen joukkue”

© Kuva: Juha Tamminen

Susijengi pelaa lauantaina kotimaaottelun pääkaupunkiseudun ulkopuolella ensimmäisen kerran sitten vuoden 2007, kun Tampereen Hakametsän Jäähallissa Suomen koetinkiveksi saapuu hallitseva Euroopan mestari Ranska. Susijengin apuvalmentaja Lassi Tuovi analysoi, että Ranska nostaa haastetason korkeaksi ja tarjoaa kansainvälisen pelitempon.

Suomi ja Ranska lähtevät samalta viivalta otteluun, kun kyseessä molempien joukkueiden ensimmäinen valmistava maaottelu syyskuussa pelattaviin EM-kisoihin. Ranska saapuu Suomeen 12 pelaajan kokoonpanolla, josta 9 pelaajaa oli voittamassa viime MM-kisoissa pronssimitalia ja 8 juhlimassa Euroopan mestaruutta vuonna 2013.

– Kesä alussa, joten molemmat joukkueet etsivät vielä pelillistä identiteettiään. Ranskalla on pitkäraajainen ja urheilullinen joukkue. (Rudy) Gobert ja (Alexis) Ajinca ovat omat haasteensa, mutta mitä pidemmälle heidän pelinsä menee, niin sitä enemmän se on Tony Parkerin joukkue, Tuovi kertoo.

33-vuotiaat Parkerin curriculum vitae hakee vertaistaan: San Antonio Spurs -takamiehen palkintokaapista löytyy neljä NBA-mestaruutta, NBA:n finaalien arvokkaimman pelaajan palkinto vuodelta 2007 ja nyt hän metsästää toista EM-kultaansa.

– Meidän pitää ratkaista tilanteita joukkueena, pareina, kolmikkoina ja niin edespäin. Pompottelemalla ja 1-1-pelaamisella tämän tason joukkueita vastaan ei pääse pitkälle. Haluamme EM-kisoissakin olla se joukkue, jolla on eniten syöttöjä statseissa. Siinä asiassa haluamme olla aina parempi kuin toinen joukkue.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.