Kobrat on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen Tuomas Viertolan ja Pyry Rainamaan kanssa.

Viertola jatkaa kolmannen kauden Kobrapaidassa. 195-senttinen ja 100-kiloinen voimahyökkääjä pelasi hienon loppukauden tehden tilastoiksi 6,7 pistettä ja 1,4 levypalloa ottelua kohden. Hän kärsi alkukaudesta loukkaantumisista, mutta vuodenvaihteen jälkeen Viertola oli joukkueen kantavia voimia. Viertola on pelannut 30 nuorten maaottelua ja A-junnujen SM-kulta on taskussa JKS:n paidassa. Aikaisemmin Viertola on edustanut Korisliigassa FoKoPoa ja LrNMKY:tä.

– Viime syyskaudella tuli harmittava loukkaantuminen, mutta kevätkausi sujui sitten itseltä ja koko joukkueelta mukavasti. Meillä jatkaa ensi kaudella suomalaisrunko lähes kokonaisuudessaan, joten kauteen on siinäkin suhteessa mukava lähteä, kun on tuttu porukka ympärillä, Viertola toteaa Kobrien sivuilla.

24-vuotias laituri Pyry Rainamaa (194/90) jatkaa toisen kauden Kobrissa. Aikaisemmilla kausilla loukkaantumista kärsinyt laituri pelasi nyt lähes täyden kauden missaten vain yhden ottelun. Viime kaudella hän tehtaili 5,1 pistettä ja repi 2,4 levypalloa ottelua kohden. Rainamaalla alkaa seitsemäs kausi Korisliigassa ja tilillä on mm. Korisliigan sekä Suomen cupin hopeaa ToPon riveistä sekä kaksi A-junnujen SM-hopeaa, joista toinen PuHussa.

– Pääsin rikkonaisten edelliskausien jälkeen pelaamaan ehjän kauden ja nyt onkin hyvä lähteä uuteen kauteen Lapualla. Toivottavasti ensi kaudella, joukkue pysyisi terveenä ja välttyisimme viime kauden kaltaiselta loukkaantumiskierteeltä. Itsellä on kova halu kehittyä ja panostaa täysillä ensi kauteen.

Korikobrilla on aikaisemmat sopimukset Ville Turjan, Panu Peltokankaan, Jussi Turjan ja Roni Hyvärisen kanssa. Joukkuetta valmentavat Derrick Crayton ja Ville Turja.