Petteri Koponen hamuaa takaisin voittojen tielle: ”Se antaa itseluottamusta kisoja ajatellen”

© Kuva: Salttu Forsström

Susijengin pelin moottori Petteri Koponen on tahkonnut hurjia minuutteja tämän kesän harjoitusotteluissa. Koponen karistaa otteluiden rasitukset kuitenkin jaloistaan ja suuntaa katseet kohti lauantain Slovenia-ottelua.

Koponen on tahkonnut viidessä aiemmassa ottelussa keskimäärin hurjat 30 minuuttia. Pitkän kauden jälkeisiä pieniä vaivoja paranteleva Koponen myöntää, että vähempikin peliaika riittäisi, mutta ei valita.

– Onhan se tietenkin aina kiva pelata, mutta olen välillä Henkallekin (Henrik Dettmann) sanonut, että voi välillä olla pienempiäkin minuutteja, kun nämä ovat kuitenkin vasta treenipelejä. Ei auta kuitenkaan valittaa. Pelaamaan tänne on tultu ja se on yksi parhaista keinoista päästä kuntoon, Koponen muistutti SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Italiaa vastaan väsymyksestä ei ollut merkkejä, kun Koponen tilastoi 15 pistettä ja kahdeksan korisyöttöä.

– Nyt oli aika hyvä ja kevyt olo pelata. Yritetään voittaa Slovenia ja päästä heti voittojen tielle. On kivempaa keskimäärin voittaa kuin hävitä ja se antaa itseluottamusta meille kisoja ajatellen.

Lauantaina Susijengi kohtaa Slovenian, joka voitti omassa perjantain ottelussaan Ukrainan. Vaikka Slovenialta puuttuu joukkueen nimekkäin pelaaja Goran Dragic, tiedostaa Koponen vastustajan vaarallisuuden.

– Ihan varmasti tulee kova ottelu. Slovenia ei välttämättä ole ihan niin nimekäs kuin Italia, mutta pelaa hyvää koripalloa. Kyllä siinä meille ihan tarpeeksi on haastetta.

– Lähdetään hakemaan voittoa ja parantaa meidän pelaamista. Täytyy muistaa kaikki hyökkäyspään kuviot ja saada puolustuksen kommunikaatiovirheet paremmaksi. Ne ovat kuitenkin ne asiat jotka haluamme kuntoon ennen kuin kisat alkavat.

Koposen mukaan Susijengi ei ole vielä näyttänyt harjoitusotteluissa kaikkia kuvioitaan, vaan jotain jätetään myös kisoihin.

– Meillä on pari sellaista, jotka säästämme kisoihin. Varmaan viimeisellä viikolla ennen kisoja otetaan ne käyttöön. Kyllähän se välillä vähän orvoksi jättää kentällä, kun on tottunut huutamaan ja käyttämään toista peliä vähän enemmän, mutta sitä asetta ei voida vielä käyttää, vaikka mieli tekisi. Hyvä näin, että säästetään kisoihinkin jotain, Koponen heitti.

Salttu Forsström, Koper


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.