Vilppaan miehistö on vihdoin kasassa: ”Kun yksilöt kehittyvät, koko joukkue kehittyy”

© Kuva: Pasi Heikkilä

Korisliigan alkuun on aikaa vajaa kuukausi ja Vilppaan korismiehistö on vihdoin kasassa. Palapelin amerikkalaisosasto saapui viikonlopun molemmin puolin ja valmistautuminen 36 ottelun runkosarjaan voi nyt käynnistyä täydellä teholla.

Jenkkikvartetin toinen puolikas saapui Salon katukuvaan perjantaina, kun takamies Doug Wiggins ja nelospaikan mies Austin Dufault kotiutuivat sateiseen Länsi-Suomeen. Kun laituri Darryl Partin ja sisäpelaaja Cavell Johnson saapuivat maisemiin maanantaina, ryhmä sai lopullisen muotonsa.

Mennyt kesä on ollut Vilppaan kotimaiselle miehistölle poikkeava. Jokakesäiset yhteisharjoitukset ovat jääneet vähemmälle ja pelaajat ovat tehneet enemmän omakohtaista harjoittelua. Syykin löytyy helposti. Joukkueen kahdeksasta suomipelaajasta Ville Hänninen ja Okko Järvi ovat viettäneet kesän U20-maajoukkueen mukana ja armeijan palveluksessa. Molempien kotiutuspäivä on syyskuun 24. päivä.

Juho Nenonen muutti Saloon vasta syyskuun alussa, joten viidellä paikallaolijalla ei yhteistreenejä vedetä. Ei silti, eivät Ilmari Kallio, Sami Ikävalko, Jesse Räkköläinen, Olli Kanerva ja Tuomas Saarinen lonkkaa ole vetäneet. Kyllä kaverit kunnossa ovat.

Kesä on ollut erilainen myös neljännen kauden Vilppaan peräsimessä aloittavalle päävalmentaja Mikko Tupamäelle. Kevyemmästä ohjelmasta johtuen akut ovat täydempänä kuin koskaan.

– Tänä kesänä on keskitytty enemmän fyysiseen harjoitteluun ja lajiharjoittelu on ollut henkilökohtaisten taitojen kehittämistä. Kun yksilöt kehittyvät, koko joukkue kehittyy. Itse olen saanut vetää enemmän henkeä ja on jäänyt paremmin aikaa jenkkivideoiden katseluun. Niitä on katseltu toukokuusta alkaen lähes päivittäin ja toivottavasti työ tuottaa myös tulosta, toteaa Tupamäki Vilppaan sivuilla.

Vilpas pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa lauantaina Loimaalla VTB-liigaan valmistautuvaa Bisonsia vastaan. Greg Gibsonin suojatit ottivat viime kauden päätteeksi Korisliigasta hopeamitalit. Tälle kaudelle joukkue on uusiutunut vahvasti, sillä suurimpia muuttolintuja ovat Roope Ahonen, Antto Nikkarinen ja Matti Nuutinen. Myös jenkkiosastolla vaihtuu koko sakki Martin Zenoa lukuun ottamatta.

Ensi viikolla on vastassa Korihait Uudessakaupungissa ja preseasonin päättää perinteinen kotiturnaus Salohallissa 26.-27. syyskuuta. Piihotel-turnauksen osanottajat Vilppaan lisäksi ovat Kouvolan Kouvot, sarjanousija BC Nokia sekä TLU Kalev Tallinnasta.

Molempina päivinä Salohallissa nähdään kaksi mielenkiintoista kamppailua. Vilpas kohtaa lauantaina TLU Kalevin kello 17.30 ja sunnuntaina vastaan asettuu kello 14.30 BC Nokia. Korisliiga käynnistyy salolaisten osalta lauantaina 3. lokakuuta kotiottelulla Tampereen Pyrintöä vastaan.

 


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.