Susijengin sentteri pysäytti Bosnia-Hertsegovinan isot miehet

© Kuva: Salttu Forsström

Susijengin isojen miesten osastoon kuuluva Tuukka Kotti pelasi turnauksen parhaan ottelunsa keskiviikkona Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Puolustuspään erikoismiehenä tunnettu Kotti sai vihdoin onnistumisia myös hyökkäyspäässä pussittamalla kahdeksan pistettä.

Kotin heitto on takellellut kisojen aikana, mutta nyt hän pääsi vauhtiin ja onnistui suorituksissaan.

– Minun pelaaminen lähtee aina sieltä puolustuksen kautta. Joskus olen roolissa hyökkäyspelissä ja joskus en ole. Onhan se kiva, että välillä saa laittaa palloa kuppiin. Aika vapaita paikkoja oli, että pääsi nostelemaan korin alta. Varmasti hyvää jatkoa ajatellen, Kotti mietti SuomiKoris-sivustolle ottelun jälkeen.

Bosnia-Hertsegovinan joukkueesta isot sentterit Elmedin Kikanovic ja Andrija Stipanovic olivat etukäteen pelättyjä ja ovat olleet joukkueensa kulmakiviä tähän mennessä. Suomen vahva joukkuepuolustus kuitenkin tylsytti Bosnia-Hertsegovinan parhaimman terän.

– Puolustimme niin hyvin joukkueena. Meidän päätyraja-trap toimi hyvin ja meillä oli kaikilla kädet ylhäällä. Saimme paljon sormia palloihin väliin. Se on silloin aika helppoa, kun olemme syöttölinjoilla ja hidastamme vastustajaa. Silloin ei tarvitse niin paljon painia näitä isoja vastaan. Kun pelaamme joukkueena, niin siinä säästyy jokaiselta pelaajalta energiaa aika paljon, Kotti muistuttaa.

Suomen esitys Bosnia-Hertsegovinaa vastaan oli vakuuttava heti alusta lähtien. Susijengi otti heti alusta lähtien vastustajaltaan luulot pois, eikä Bosnia-Hertsegovina päässyt missään vaiheessa peliin mukaan. Kotti osasi aistia mitä tuleman pitää jo ennen ottelua.

– Katselin siinä porukkaa ennen peliä, niin siinä oli hyvä sekoitus keskittymistä ja, kun menimme kentälle, niin oli vähän pilkettä silmäkulmassa käytävällä. Siinä oli ihan hyvä meininki ja huomasi, että olemme hyvällä ilmeellä tänään. Sen aisti, että varmasti tulee hyvä matsi tänään, Kotti totesi.

Susijengi kohtaa päätösottelussaan torstaina Puolan.

Salttu Forsström, Montpellier


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.