Espanja ja Ranska selvittivät tiensä EM-välieriin tiistaina.

Espanja kukisti ensimmäisessä välieräottelussa Kreikan tiukan taistelun jälkeen 73-71 (39-32).

Jännittävä ottelu ratkesi vasta viime hetkillä, kun Giannis Antetokounmpon viime hetken epätoivoinen kolmosyritys puolesta kentästä meni ohi.

Pau Gasol oli jälleen Espanjan ykkösnimi heittäen peräti 27 pistettä. Nikola Mirotic vastasi 18 pisteestä ja Sergio Rodrigues 10. Kreikan ykkönen oli Nick Calathes 14 pinnalla, Georgios Printezis tilastoi 13 pinnaa ja Antetokounmpo 12 pistettä ja peräti 17 levypalloa.

Ranska taasen jyräsi Latvian yli 84-70 (40-38). Latvia johti vielä ensimmäisen neljänneksen jälkeen, mutta sen jälkeen Ranska karkasi ja otti voiton.

Tony Parker johdatti Ranskaa 18 pisteellä, Boris Diaw heitti 14, Rudy Gobert 13 ja Nando De Colo 11. Latvian parhaat olivat 16 pistettä heittänyt Kristaps Janicenoks, 14 pinnaa kerännyt Janis Strelnieks sekä 12 pistettä merkkauttanut Dairis Bertans.