Ensimmäinen välierä uskomaton trilleri – Espanja kaatoi Ranskan jatkoajalla

EM-kisaisäntä Ranska joutui pettymään, kun Espanja nappasi Pau Gasolin johdolla finaalipaikan 80-75 (66-66, 32-33) –voitolla. Ottelua seurasi ennätykselliset 26 922 katsojaa.

Eurokoriksen nykyaikainen klassikko oli todellista taistelua alusta loppuun. Armoa ei annettu eikä sitä pyydetty ja peli oli erittäin fyysinen. Ranska oli niukasti niskan päällä ottelun alussa, mutta Espanja tuli rinnalle ja ohi toisella. Ranskan pinnan johdossa mentiin kuitenkin tauolle.

Kolmannella neljänneksellä Ranska otti kuitenkin pienoisen yliotteen ja johti ottelua parhaimmillaan 11 pisteellä. Ranskan johto kutistui kuitenkin piste pisteeltä ja Pau Gasol toi lähes yksinään Espanjan rinnalle ja ohi pari minuuttia ennen loppua. Ranska käväisi vielä pisteen johdossa, mutta Gasol nosti Espanjan jälleen ohi. Sergio Rodriguez nosti Espanjan kolmen pisteen johtoon 16 sekuntia ennen loppua ja Ranska sai vielä yhden hyökkäyksen. Nicolas Batum upotti kolmosen nurkasta sisään ja oli Espanjan vuoro päästä kokeilemaan ratkaisua, kun pelikellossa oli 14 sekuntia. Viimeisessä hyökkäyksessä pallo pelattiin Gasolille, mutta Rudy Gobert blokkasi Gasolin yrityksen ja peli venyi jatkoajalle, vaikka Ranska sai vielä sivurajasta pallon, kun 1,3 sekuntia oli jäljellä, mutta Batumin yritys puolesta kentästä meni ohi.

Jatkoajalla johtoasema vaihtui tiuhaan ja tilanne oli lähes identtinen kuin varsinaisen peliajan lopussa, kun Ranska menetti kolmen pisteen johtonsa Gasolin nostaessa Espanjan kolmen pisteen johtoon, kun 18 sekuntia oli ottelua jäljellä. Batumin harteille aseteltiin jälleen Ranskan sankarin roolia, kun häntä rikottiin kolmosen heittoyrityksessä 15,5 sekuntia ennen loppua, mutta hän heitti kaikki heitot ohi ja Gasol sinetöi Espanjan voiton donkillaan.

Gasol oli täysin pitelemätön tehden peräti 40 pistettä ja ottaen 11 levypalloa. Rodriguez heitti 15 pinnaa. Ranskalta Nando De Colo ja Batum heittivät 14 pinnaa, Joffrey Lauvergne 11 ja Mickael Gelabale sekä Tony Parker 10.

Näin Espanja eteni sunnuntain finaaliin, jossa se kohtaa toisen välierän Serbia-Liettua-ottelun voittajan. Ranskaa odottaa taas pronssiottelussa tuon ottelun häviäjä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.