Suomen pudottaneen Serbian EM-kisat päättyivät lopulta pettymykseen, kun viime vuoden MM-kakkonen joutui tyytymään neljänteen sijaan. Joukkueen päävalmentaja Sasha Djordjevic avasi sanaista arkkuaan keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa.

Djordjevicin mukaan FIBA ei kohtele maata samalla tavalla kuin muita huippumaita.

– On selvää, ettei FIBA:n intresseissä ole, että Serbia taistelee mitaleista. Mitä eurooppalaisella koripallolla on saatavana Serbialta taloudellisesti, Djordjevic kysyi EuroHoops-sivuston mukaan.

– He eivät halua nähdä meitä mitaliotteluissa. FIBA ei saa meiltä mitään; ei rahaa eikä markkinointia. Liitollamme on rajoitetut resurssit kahden miljoonan euron budjetilla emmekä voi tehdä paljoa kansainvälisellä tasolla. Joitain selkeitä asioita kuitenkin tapahtui ja sen vuoksi meidän on reagoitava. Lähetämme heille videoraportin, Djordjevic jatkoi.

Djordjevic viittasi kritiikillään erityisesti erotuomaritoimintaan.

– Serbialla oli sama tuomari neljässä ottelussa. Kreikkalainen Christodoulou on erinomainen tuomari, mutta tämä ei ole minulle selvää. Ei ole selvää miksi meillä oli espanjalainen erotuomari välierissä eikä ole selvää, miksi he vievät urheilijoita mahdollisuuden taistella mitaleista, mutta tämä tekee meidän haasteesta vielä isomman. Tony Parker sanoi meidän kapteenillemme Milos Teodosicille, että: ”Pelaatte täällä joka vuosi, ettekä yleisesti saa lainkaan kunnioitusta”, Djordjevic täräytti.