Pyrintö vahvisti joukkuettaan vielä kauden alla, kun se hankki nigerialaisen 206-senttisen Chukwudiebere Maduabumin korinsa alle. Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen odottaa 24-vuotiaalta pelurilta paljon tulevalla kaudella.

Maduabum oli Lakersin toisen kierroksen varaus vuonna 2011 ja sen jälkeen hänen pelaajaoikeutensa ovat siirtyneet Denverin kautta Philadelphialle, mutta NBA-kentät ovat jääneet toistaiseksi haaveeksi. Palviainen odottaa Maduabumin ottavan ison roolin kentän molemmissa päissä.

– Mielenkiintoinen nuori pelaaja, jossa näen valtavan määrän upsidea. Halusimme tälle pelipaikalle pelaajan, joka täydentää jo meidän olemassa olevaa isoa kalustoa ja pystyy tuomaan uusia ulottuvuuksia molempiin kenttäpäätyihin. Puolustuksellisesti Maduabumilta odotetaan heiton torjuntauhkaa ja osaamista sisäpuolustukseen. Nämä ovat juuri ne asiat, joiden takia NBA-joukkueet ovat olleet hänestä kiinnostuneita. Hyökkäyksellisesti nuori mies pystyy pelaamaan riman yläpuolella ja käyttämään kokoaan skriinipelaamisessa joukkueen hyödyksi, Palviainen toteaa Pyrinnön tiedotteessa.

– Keskusteltuani ”Chun” kanssa tulin vakuuttuneeksi, että kyseessä on pelaaja, joka haluaa aidosti kehittyä ja on valmis tekemään sen eteen päivittäin suuren määrän työtä. Hänessä näkyy, että hän ei ole pelannut yliopistokoripalloa ja näin ollen omaa puutteita tietyillä pelin osa-alueilla. ”Chu” on vienyt peliään kuitenkin eteenpäin vuosi vuodelta ja korintekovalmiudet hyökkäyspäässä ovat jalostuneet. Kuitenkin uskon, että hänen vahvuutensa ovat juuri niitä, joita joukkueemme tarvitsee, Palviainen päättää.