Kauhajoen Karhu jäi karvan päähän viime kaudella mitalista. Nyt joukkueella on realistinen sauma parantaa ja ottaa mitali, vaikkakin joukkueen rinki on kapea, päävalmentaja Sami Toiviainen kertoo.

– Meillä on yhdeksän pelaajan rosteri ja junnut päälle, joten se ei kauhean montaa loukkaantumista kestä. Yhdelle jenkille olisi vielä tilaa, mutta olemme jättäneet sen koska mietimme pitääkö meidän tässä vaiheessa kautta täyttää se, vai vasta myöhemmin tilanteen mukaan, Toiviainen kertoo.

Joukkueen harjoituskausi ei ole vielä tuloksellisesti ollut hedelmällinen, mutta päävalmentaja uskoo palasten loksahtavan kohdilleen.

– Olemme hävinneet harjoituspelejä ja viimeksi otimme Pyrinnöltä 30 pistettä pataan, joten se varmasti vie ennakkosuosikin paineita pois. Viime vuonna olimme kohtuullisen lähellä finaalipaikkaa ja (Antti)Kanervo oli sivussa siinä vaiheessa. Jos kaikki menee hyvin, pelimme kehittyy ja jenkkivahvistuksemme osuu, niin kyllä tähtäin on parantaa viime kaudesta, eli mitalia haetaan.

Karhun pelityyliä hiotaan viime kaudesta.

– Muutama kovan luokan heittäjä löytyy ringistä, joten varmasti heittämistä tullaan näkemään. Korinaluskaksikkomme ei ole ehkä ihan niin fyysinen kuin viime vuonna, mutta kyllä meidän sinnekin täytyy päästä, sillä pelkillä hyppyvoitoilla ei otteluita tulla voittamaan. Puolustuspäähän olen miettinyt uusia juttuja, jottei noudata joka vuosi sitä samaa sapluunaa. Siellä ne isoimmat muutokset tullaan näkemään.

 

Jesse Happonen