Vilpas matkustaa Nokialle BC Nokian vieraaksi ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2002, kun molemmat pelasivat samaan aikaan pääsarjassa.

Vaikka edellisestä ottelusta Nokialla on kulunut pitkä tovi, niin joukkueet kohtasivat Salohallissa syyskuun lopulla Piihotel-turnauksessa ja BC Nokia vei pitemmän korren 79-72. Tuohon peliin ei kannata liikaa tuijottaa, sillä Vilpas ei osunut mistään ja tuskaa oli etenkin kaaren takana (2/15). Levypallopelaaminen oli myös luokatonta.

BC Nokia on pelannut vasta yhden liigapelin ja voitti siinä kotonaan KTP:n 85-76. Isaiah Wilkerson oli voiton takuumies rivillä 26/5/5s. Vaarallisuudesta kertoo 15 hankittua vapaaheittoa. David Kravish (20 min/11/8) oli virhevaikeuksissa, mutta Vilpas saa olla tarkkana korin alla. Kotkaa Kravish kuritti peräti kuudella torjunnalla. Daniel Bailey (12/10) teki tuplatuplan ja Eldar Skamo (12/8) ylsi lähelle.

Vilpas näytti parhaat puolensa keskiviikkona Kotkassa. Se haki 12 pisteen vierasvoiton ja pelissä oli paljon hyvää. Vaikka kaukoheittoihin jäi paljon parannettavaa, 97 pistettä on hurja määrä etenkin vieraskentällä. Doug Wiggins (32/7/7s) hääri kapellimestarina ja Austin Dufault (25/3) antoi mainiota taustatukea.

– Olemme saaneet harjoitella koko viikon ja koko joukkue on ollut ehjänä riveissä. Toivottavasti se näkyy pelissämme sunnuntaina, arvioi BC Nokian päävalmentaja Oliver Vidin Vilppaan sivujen mukaan.

Myös Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki odottaa paljon tulevalta kamppailulta.

– Hyvä tunnelma on taatusti luvassa. Nokia on fyysinen, isokokoinen ja kokenut joukkue. Minulle paluu palloiluhallille on hieno tapahtuma, valmensinhan siellä vuoden verran ennen Vilppaaseen tuloa, toteaa Tupamäki.