Sapattivapaalle jäävä Kouvot-valmentaja: ”Nyt on aika asettaa perhe ja koti etusijalle”

© Kuva: Juha Tamminen

Kouvot ilmoitti tiistaina kotisivuillaan, että joukkuetta kuudetta kautta valmentava Jyri Lehtonen aikoo jättäytyä kauden jälkeen sapattivapaalle. Lehtonen aikoo omistaa jatkossa enemmän aikaa perheelleen.

Lehtonen päätti pelaajauransa vuonna 2007 ja hyppäsi lähes suorilta Korihaiden päävalmentajaksi. Uudessakaupungissa vierähti reilut pari kautta ennen kuin hän siirtyi Kouvojen peräsimeen ollen joukkueen Korisliigahistorian pitkäaikaisin päävalmentaja.

– Vuosikymmenen mittainen ammattilaisurani pelaajana vaihtui lennosta valmennusuraan, jota sitäkin on pian täynnä kymmenen vuotta. Tässä on todella pitkään menty koripallon ehdoilla. Nyt on aika asettaa perhe ja koti etusijalle, Lehtonen, kahden pienen lapsen isä, taustoittaa päätöstään Kouvojen sivuilla.

Lehtonen jättää seuraajalleen hyvät lähtöasetelmat, sillä jo nyt kouvolalaisseuralla on nippu sopimuksia ensi kaudeksi valmiina.

– Kun tein sopimuksen Kouvojen kanssa toukokuussa 2010, meillä ei ollut yhtään sopimuspelaajaa. Ensi keväänä seuraajani tarttuessa ruoriin seura on tilanteessa, jossa neljällä mihin tahansa liigajoukkueeseeen mahtuvalla pelaajalla – Tuomas Hirvosella, Ville Kaunistolla, Alexander Madsenilla ja Arttu Saarijärvellä – on vuosi tai enemmän jäljellä sopimustaan. Välillä syvissäkin vesissä uineen seuran johto on osaavissa, pystyvissä käsissä ja joukkueen taustalla on mahtava staffi sekä tietenkin runsaslukuinen ja asiantunteva kotiyleisö, Lehtonen tiivistää.

Lehtonen korostaa, että veren vaihtuminen valmennusportaassa on monesti hyvä ja eteenpäin vievä asia.

– Tässäkin joukkueessa on pelaajia, joita minä olen valmentanut jo neljä vuotta. Heille tekee taatusti hyvää saada toisenlaista valmennusta ja erilaisia ärsykkeitä.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.