Lauri Markkanen on kuuma nimi sekä Suomessa että USA:ssa tällä hetkellä. Miesten maajoukkueessakin jo debytoinut 18-vuotias superlupaus on hiljalleen tekemässä päätöstään tulevasta opinahjostaan USA:ssa. Markkasen listoilla on kolme vaihtoehtoa.

Markkasen vaihtoehtoina ovat Pohjois-Carolinan, Arizonan sekä Utahin yliopistot. Joukkueiden valmentajat ovat käyneet jo Suomessa tapaamassa Markkasta ja parhaillaan Markkanen on tutustumassa kouluihin USA:ssa ennen kuin tekee lopullisen päätöksensä.

Markkasesta tulee toisen polven yliopistopelaaja, sillä hänen isänsä Pekka pelasi menestyksekkään kauden Kentuckyssa. Isä onkin osannut neuvoa poikaansa tulevaa silmällä pitäen.

– Isäni kertoi kokemuksistaan koripalloilijana. Kun olin 14-vuotias, aloin miettiä, että haluaisin mennä collegeen. Mielestäni se on oikea ratkaisu. Hän (isä) kertoi minulle, että se voi olla raskasta fyysisesti ja henkisesti, mutta sen olevan sen arvoista, Markkanen kertoo CBS:n haastattelussa.

Yhtenä vaihtoehtona Markkasella on Hanno Möttölän vanha yliopisto Utah.

– Pidän näkemästäni. Olen nähnyt kuvia heidän kampuksestaan, joten olisi kiva nähdä mitä tapahtuu, Markkanen arvioi ensimmäistä vaihtoehtoa.

Toisena vaihtoehtona hänellä on listassaan Michael Jordanin entinen koulu Pohjois-Carolina.

– Se on hyvä koulu. Ja totta kai, Pohjois-Carolinalla on hyvä maine.

Kolmantena kandidaattina on Arizona.

– Sama juttu kuin Pohjois-Carolinalla. Koripallo on iso juttu koulussa. Tiedän, että heillä on hyvä ohjelma, Markkanen päättää arvionsa vaihtoehdoista.

Markkasen haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan CBS:n sivuilta.