KTP-Basket lähtee avaamaan henkisiä lukkojaan ja pistetiliään kolmen ottelun ”vieraskiertueelle”. Ensimmäinen etappi on Salohalli, jonka isäntäjoukkue Vilpas juotti KTP:lle jo karvasta kalkkia kaksi viikkoa sitten Kotkassa. Nihkeästä startista huolimatta KTP:n usko ei horju.

KTP:n ankea alku (0-5) on kaikilla tiedossa, eikä kolmen vierasottelun putki (Vilpas, Gulls, Karhu) ainakaan helpota tilannetta.

– Vieraissa on tietysti aina lähtökohtaisesti vaikeampi voittaa. Uskon kuitenkin, että saamme omaa juttua vietyä eteenpäin, KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov kertoo KTP:n sivuilla.

Paniikkinappulaa ei ole painettu, vaan KTP-joukoissa on pyritty löytämään ratkaisut puhumalla.

– Meillä on ollut muutama hyvä keskustelu joukkueen sisällä tilanteesta ja miten siitä päästään pois. Uskon, että olemme taas vähän lähempänä toisiamme ja voitto on taas lähempänä, ”Ponttis” sanoo.

Kookas KTP on ollut vaikeuksissa vastustajien liukkauden takamiesten kanssa, kuten on jo moneen kertaan mainittu. Keskiviikkona on vastassa kaksi viikkoa sitten Karhuvuoressa liigan kauden ennätyksen (32p) takonut Doug Wiggins. KTP:n takamiehiä on turha yksin syyttää, sillä vastustajan takamiesten mellastus on johtunut monesta asiasta.

– Koko homma lähtee paluusta puolustukseen ja sitä on käyty läpi. Meidän pitää joukkueena pystyä kontrolloimaan tempoa. Viimeksi Salo pääsi juoksemaan helppoja koreja ja kontrolli oli heillä, Mirolybov muistelee.

Vilppaan jenkkinelikko Wiggins (185cm) – Darryl Partin (198cm) – Cavell Johnson (205cm) – Austin Dufault (205cm) on mättänyt peräti 74 prosenttia Vilppaan pisteistä, mutta joukkueesta löytyy myös laadukkaita kotimaisia pelureita. Juho Nenonen (202cm) muodostaa vaikeasti puolustettavan korinaluskaksikon Dufaultin kanssa, sillä kaksikko vetää myös kaaren takaa keskimäärin yhdeksän yritystä ottelua kohden. Kun punapaidoista löytyy vielä Sami Ikävalkon ja Okko Järven tasoisia runkomiehiä, on valmentaja Mikko Tupamäellä 1-4 -rekordista huolimatta käsissään laadukas pelaajanippu. Mirolybovin punakynä on kuitenkin piirtänyt ympyrän erityisesti Wigginsin (18,4/5,0s) nimen ympärille.

– Jos hän on nopeampi, meidän pitää olla fiksumpi, valmentaja tietää.

Usko ei ainakaan KTP:n valmennusportaassa horju.

– Yksi voitto voi muuttaa paljon, nimenomaan henkisellä puolella. Huomenna (keskiviikkona) käydään tekemässä ryöstöretki, Mirolybov päättää.