Loimaan Bisonsin taival Itä-Euroopan VTB-liigassa jatkui sunnuntaina vierasottelulla Itä-Siperiassa, Krasnojarskissa, jonne joukkue matkasi Jenisein vieraaksi.

Pitkä matka ei ainakaan tuntunut auttavan loimaalaisia, sillä isännät hallitsivat ottelua likimain aloitusheitosta päätössummeriin asti. Ottelun päätösnumeroiksi kirjattiin Jenisein 88-64 (43-36) –voittolukemat.

Bisonsin matka Siperiassa sijaitsevaan Krasnojarskin kaupunkiin ei tuottanut joukkueen toivomaa lopputulosta, loimaalaisten joutuessa paluumatkalle tuntuva tappio niskassaan. Ottelun avausjakson jälkeen peliin mukaan itsensä kammenneet biisonit saivat piristyneiden otteidensa ansiosta kavennettua Jenisein johdon viiteen pisteeseen, mutta tuon lähemmäs eivät loimaalaiset kotijoukkuetta enää sunnuntaina päässeet.

Puoliajalle lähdettiin Jenisein 43-36 –johtolukemissa, mutta kolmannen jakson alkuminuuttien aikana isännät löysivät pelaamiseensa uuden vaihteen ja karkasivat ratkaisevaan johtoon, vieden noin viiden minuutin pätkän lukemin 16-4.

Eron kasvettua saavuttamattoman tuntuiseksi, pelattiin loppuaika pykälän verran kevyempitempoista koripalloa, isäntien käyttäessä parketilla koko 12-pelaajan miehistöään, Bisonsin tehdessä samoin. Päätössummerin lopulta soidessa, loistivat tulostaululla kotijoukkueen turvalliset 88-64 –voittolukemat.

Kotijoukkue Jenisein riveistä kovinta pistetahtia piti venäläinen 207-senttinen iso laituri Pavel Spiridonov 17 pisteellään ja 5 levypallollaan, jenkkitakamies Tony Taylorin pussittaessa 12 pistettä ja jakaessa 5 koriin johtanutta syöttöä. NBA-elämääkin urallaan maistamaan päässyt laituri David Kennedy oli totutun monipuolinen uhka, heittäen 8 pistettä, keräten 7 levypalloa ja jakaen 4 koriin johtanutta syöttöä.

Bisonsin terävintä osastoa edustivat neljä kolmosta upottanut Ilari Seppälä (14 pistettä/2 syöttöä), tupla-tuplan kirjauttanut Justin Jackson (10/14 levypalloa), sekä joukkueen edellisten VTB-liigan otteluiden tapaan peliminuuttinsa tehokkaasti hyödykseen käyttänyt sentteri Ike Udanoh (12/6/2 syöttöä).

Bisonsin VTB-liigan ottelut jatkuvat tulevan viikon lauantaina kotiottelulla Zenitiä vastaan.