Petteri Koposen edustama BC Himki voitti jo toisen kerran tällä kaudella Euroliigan hallitsevan mestarin Real Madridin.

Himki voitti espanjalaisseuran Euroliiga-kauden avausottelussa kotonaan, mutta tällä kertaa moskovalaiset todistivat, ettei ensimmäinen voitto ollut sattumaa voittaen Madridissa pelatun kamppailun niukasti 82-85 (42-44).

Kolme ja puoli minuuttia ennen loppusummeria Tyrece Rice löysi horns-pelistä Sergey Monyan (11/1) metrin viivan takaa lähteneeseen kolmoseen, joka vei Himkin 74-78-johtoon. Los Blancos kiri kuitenkin eron vielä kahteen pisteeseen 80-82 Sergio Rodriquezin (17/1) uroteoilla, mutta Himkin Alexey Shved (13/4/3 syöttöä) viimeisteli pelin vapaaheittoviivalta.

Läpi ottelun Himkin sankari oli kuitenkin vikkelä taskuraketti Rice (18/0/8 syöttöä), joka tuntui olevan jokaisessa parkettitapahtumassa mukana. Ricen, Monyan ja Shvedin lisäksi Himkiltä kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsi James Augustine (12/4).

Himkin aloitusviisikkoon kuulunut Koponen pelasi 14 minuuttia ja teki sinä aikana 6 pistettä ja antoi yhden syötön ennen virhetilinsä täyttymistä. Real Madridin tehomiehiin kuuluivat Rodriquezin lisäksi Gustavo Ayon (14/15) ja Sergio Llull (11/3/3 syöttöä).

Himki on Euroliigan A-lohkon toisella sijalla istanbulilaisen Fenerbachen takana neljällä voitolla ja kahdella tappiolla.